Griekenland

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo is het leven nu eenmaal zullen velen zeggen. Deze ochtend zat het weer eens tegen. Voordat we de koffers gingen pakken, was er nog ruim voldoende tijd om een kop koffie te drinken en te kijken of er nog updates voor de site waren. Dus koffie zetten en inloggen op de site. Inderdaad waren er enkele updates. Een paar daarvan waren voor dingen die op de achtergrond draaien, en één ervan was voor het uiterlijk van de site. Alles geselecteerd en op automatisch updaten geklikt. En dat was nu iets wat ik niet had moeten doen. De update voor het uiterlijk van de site, haalt namelijk ook automatisch voorbeeldberichten en dergelijke binnen. Aangezien er automatisch een mail gestuurd wordt naar eenieder die zich daarvoor heeft aangemeld, werden er binnen no-time 1881 mailtjes verzonden door de site. Oeps met een hele grote O. Niet dat ik er nog iets aan kon doen, want zoals gezegd, worden die automatisch verzonden, Alle nieuwe berichten van de site verwijderd. Voor de zekerheid een backup teruggezet op de site en alles handmatig ge-updated. Het enige dat ik kan zeggen tegen eenieder die is overspoeld door mails is Sorry. Met een hele grote hoofdletter S. Dat dan weer wel. Wellicht dat we toch maar de keuze moeten maken om een layout te kopen in plaats van een gratis layout waar toch wel wat nadelen aan kleven. De eerste die we vonden was €79,- per jaar. Dit is in onze ogen een beetje over de top en als we wat meer tijd hebben, gaan we op zoek naar een betaalbaar alternatief dat ook nog eens aan onze smaak voldoet.

Na al deze ellende was het tijd voor wat leukere dingen. Namelijk het inpakken van de koffers. Niet voor een reis naar Amerika zoals sommigen van onze lezers dachten. Was het maar waar, maar dat duurt nog vijf maanden. Vandaag gaan we op weg naar een land waar we nog nooit eerder geweest zijn. Griekenland en dan wel Corfu om precies te zijn. De keuze hiervoor was niet zo heel moeilijk. We hadden namelijk een paar wensen waar de bestemming aan diende te voldoen.

  • Vliegen op zaterdag
  • Vliegen vanaf Eindhoven
  • Een redelijke kans op mooi weer

Het ene na het andere land viel af. En uiteindelijk bleven alleen Tenerife en Corfu over. Tenerife was in onze ogen onbetaalbaar dus besloten we om naar Corfu te gaan.

Zo gezegd zo gedaan. Vliegtickets, een auto en een hotel geboekt. Een reisgids gekocht en we zijn klaar om te gaan. Volgens mij hebben we ons nog nimmer zo minimaal voorbereid op een reis. Goed, de geocaches zijn geladen in de GPS, maar wat er nu precies te zien is op Corfu? Geen idee. We hebben een paar fraaie foto’s op het internet gezien. Gisteren opgezocht waar het hotel nu precies zit en de locatie proberen in te voeren op de TomTom. Toen kwamen we erachter dat het hotel geen exact adres heeft. Gelukkig hebben we wel de coordinaten, dus ook dat hebben we ruimschoots opgelost. Nu alleen nog tijd vinden om de reisgids te lezen.

Wellicht iets om in het vliegtuig te doen, ware het niet dat ik de kostbare tijd gebruik om dit verhaaltje te typen, zodat ik dat vanavond niet hoef te doen. De inschatting die we hebben is namelijk dat we pas rond de klok van 10 uur in het hotel geïnstalleerd zijn, en om dan nog iets te gaan tikken…. Ik denk niet dat ik daar heel veel zin in heb. Ik denk dat we dan de tijd beter kunnen besteden met kijken wat we morgen eens gaan doen. Ach, ik weet zeker dat we ons wel weten te vermaken tot het moment daar is dat we weer naar huis moeten.

Als ik het hierbovenstaande teruglees, dan valt me op dat er enkele keren het woord onbetaalbaar in staat. Alles behalve waar natuurlijk, maar hier 10 kilometer boven de grond zittende, komt er spontaan een titel voor dit relaas naar boven borrelen.