Duitsland

Wie de bovenstaande naam leest, denkt waarschijnlijk meteen aan die man die lekker op een terras zit te genieten van het zonnetje en zijn krantje. Het AD welteverstaan. Of men denkt aan die stier, die volop in het nieuws stond in het begin van de jaren 90. Of wellicht denkt men aan die tv-kok, die noodlijdende restaurants te hulp schiet. Tot vandaag deden wij dat ook.

Ongeveer een maand geleden kwamen we een foto op het internet tegen van het natuurfenomeen de Externsteine. Aangezien we die foto wel fraai vonden en nog een bestemming zochten om dit weekend heen te gaan, was de keuze waar heen te gaan snel gemaakt. De eerste stop van deze ochtend waren de Externsteine. We besloten om deze middels een wandeling door een fraai dal te gaan bekijken. Eenmaal gearriveerd bij de stenen dienden we even te wachten totdat deze vrij van mensen waren. We zijn blij dat we hier niet over een paar maanden heen zijn gegaan, want in de zomermaanden zal het hier wel ongekend druk zijn. Na ook nog op de stenen te zijn geweest, wandelden we weer verder.

Zoals met de meeste dingen is het gewoon zo als je ze gezien hebt, dan heb je ze gezien. Je kunt er geen dag mee vol maken. Hoewel we niet zo heel veel tijd hadden om het gebied uit te kammen naar leuke dingen om te gaan bekijken, hebben we natuurlijk wel wat huiswerk gedaan. Zo ontdekten we Herman.

Herman is groot. Heel groot. Herman kijkt altijd uit over een terras. Weer of geen weer. Herman heeft in de krant gestaan. Of dat ook het AD was? Geen idee eigenlijk, want Herman is al ouder als het AD is. Herman is namelijk het grootste beeld van Duitsland. Ruim 53 meter hoog. Inclusief sokkel, dat wel, maar alleen het beeld is ruim 26 meter groot. Dat is ook niet misselijk. In vergelijking, de hoogste Externsteine die we eerder vandaag hebben bezocht is ‘slechts’ 38 meter hoog.

Na ook hier weer heerlijk te hebben gewandeld, gaan we dineren. Na het diner maken we nog een korte avondwandeling door het stadje Detmold. Ook hier genieten we weer volop.