Duitsland

Na veel oefenen stond er vandaag weer een wandeling met een leuke afstand op het programma. Volgens de informatie op internet zou de afstand iets meer dan 16 kilometer zijn, en dienden we in totaal 1800 hoogtemeters te overbruggen. Vooral dat laatste zou een echte uitdaging zijn, maar leek ons, afgaande op het gebied in Duitsland waar we zijn, een beetje overdreven. Maar goed, alles is mogelijk. Deze ochtend in alle vroegte thuis vertrokken, om vervolgens drie en een half uur later de auto te parkeren.

We pakken onze spullen, en gaan vervolgens met volle bepakking op pad. Volle bepakking betekent voor ons: een rugzak met eten en ruim voldoende water voor onderweg, een fototas met de fotocamera erin en natuurlijk een GPS in de hand. Dat laatste is welhaast onafscheidelijk als we aan het wandelen zijn. Deze wandeling zal ons langs 43 geocaches sturen. Een enorme hoeveelheid, zelfs in onze ogen. Mochten we ze allemaal vinden, dan zou dat een nieuw record voor ons betekenen. Nog nimmer hebben we zoveel geocaches op een dag gevonden.

Vol goede moed gaan we op pad en beginnen aan de wandeling. Zoals te verwachten viel, leidt het pad ons omhoog. Al snel krabbelen we onze naam op het eerste stukje papier en lopen we verder. Op naar de volgende. In het begin gaat de tocht stevig omhoog, maar al snel vlakt het allemaal een beetje af. We zijn ervan overtuigd dat de beloofde 1800 hoogtemeters niet juist zijn. Niet dat we daar rouwig om zijn, integendeel. Een derde van dat aantal zou voor ons al voldoende zijn.

Het gebied waar we door wandelen is fraai te noemen. Heel anders dan een bos in het door ons zo geliefde Zwarte Woud. De wandeling en het krabbelen van onze naam verloopt voorspoedig. Onderweg komen we tot de ontdekking dat eergisteren geocache 44 in dit gebied is geplaatst. We besluiten om deze ook maar even te gaan zoeken. Na een wandeling van 15,45 kilometer staan we weer bij de auto. De beloofde 1800 hoogtemeters bleken er uiteindelijk 491 te zijn.

Toen Marieke iets meer dan vijf jaar geleden Bruce Willis probeerde te imiteren, had ik niet gedacht dat het nog ooit zou lukken om een wandeling van een kilometertje of vijftien te voltooien. Blij, voldaan en trots stappen we weer in de auto. Het blijkt maar weer eens, waar een Willis…

We gaan op weg richting de nabijgelegen stad, Schloß Neuhaus. Aangezien we de wandeling sneller voltooid hebben dan verwacht, hebben we nog tijd voor een korte wandeling.

We krijgen het idee om te proberen om vandaag in totaal 50 geocaches te vinden. We parkeren de auto en zetten middels de GPS een route uit. We genieten van de wandeling en voordat we er erg in hebben is het tijd om te gaan genieten van een simpel diner. Terwijl we zitten te eten genieten we van hetgeen we vandaag gepresteerd hebben. Ruim 20 kilometer wandelen en 50 keer onze naam gekrabbeld op een stukje papier. Het was een lange weg die Marieke heeft afgelegd, maar ik kan alleen maar zeggen dat ze er weer helemaal klaar voor is.