2016 - USAAmerika

Het verhaal van de dag is toch wel begonnen op het moment dat we bijna terug bij de parkeerplaats van de auto waren en ik een WiFi-signaal opving met de telefoon en zodoende de e-mail werd binnengehaald. Het doel van vandaag was om redelijk op tijd terug in het hotel te zijn, zodat we onze koffers deze avond zouden kunnen herinrichten om morgen de reis naar huis te aanvaarden. Zo gezegd, zo gedaan en dus op ruim op tijd terug bij de auto. Zoals eerder vermeld, werd de mail binnengehaald. Één van die mails had als onderwerp Urgent Information about your trip. Deze gelijk geopend en wat was het geval. Onze vlucht terug naar huis is geannuleerd. Gelukkig werd er tegelijkertijd wel weer een nieuwe boeking bij vermeld en kunnen we een dag later alsnog naar huis, maar om eerlijk te zijn, zijn we er niet echt blij mee.

We weten natuurlijk niet in hoeverre men het nieuws thuis volgt, maar er woedt een orkaan rondom Haïti, Cuba en de Bahama’s. Zo heel ver hiervandaan is dat nu ook weer niet, maar tot op heden hebben we nog nergens last van. Af en toe een fikse regenbui, maar dat is ook alles. Op dit moment zijn we in Miami, en als de voorspellingen kloppen, dan krijgt men hier alleen maar last van een tropische storm en geen last van de orkaan. Wel is men hier voor de zekerheid voorbereidingen aan het treffen voor het geval dat. Zo zijn winkels en restaurants eerder gesloten. Benzine is door het hamsteren al bijna overal uitverkocht. Deze storm bereikt morgenmiddag rond de klok van twee uur Miami. Eigenlijk zouden we dan al hoog in de lucht hangen, maar dat is nu dus 24 uur uitgesteld. We hebben dus ook maar wat kaarsen gekocht, en ervoor gezorgd dat we iets te eten in de hotelkamer hebben liggen. Voor het geval dat.

Dat was dat, vandaag hebben we Miami bezocht. Heel hoog stond deze stad niet op ons verlanglijstje, en waarschijnlijk daarom hebben we ons er ook niet zo in verdiept wat er nu precies in de stad te zien is. We hebben gisterenavond de reisgids ter hand genomen, en bedacht dat we vandaag een korte wandeling door het centrum zouden gaan maken en daarna nog een bezoekje zouden brengen aan Little Havanna. In de ochtend als eerste naar Downtown. Ik moet zeggen, dat Miami niet zo’n geweldige indruk op ons maakte. Zijn we verwend? Of… is het gewoon niet zo heel bijzonder allemaal? Wel zagen we hier en daar een paar fraaie beelden en gebouwen staan. We wandelden de brug over, om zo de skyline van de stad vast te kunnen leggen. Op dat moment vonden we Miami toch wel een imposante stad. We kunnen ons voorstellen dat je echt een wow-gevoel hebt als je zoiets voor de eerste keer ziet. We hebben dan ook van dit uitzicht genoten.

In de middag naar Little Havanna. Een bruisend deel van Miami dat is doordrenkt met Cubaanse invloeden en altijd swingt. Zo omschrijft de reisgids dit gedeelte van Miami. Ook hier gold weer dat wij het niet zagen. Uitgezonderd een paar punten dan. Maar over het algemeen, was dit gewoon een deel van Miami, waar men veel vuil op de straten achterlaat. Niet het meest plezante plekje om te zijn. Niet dat het onveilig was. Integendeel, maar het zag er gewoon niet allemaal zo heel florissant uit. Met een beetje strak uitkaderen is dat met een fototoestel allemaal heel gemakkelijk te camoufleren, maar dat verandert voor ons de indruk niet.

Morgen de auto inleveren, en afwachten op dat wat komen gaat. We hopen dat het allemaal een storm in een glas water blijkt te zijn en dat het gewoon overwaait.