2016 - USAAmerika

We zullen er wat voor over moeten hebben om te kunnen snorkelen op de Keys. De sleutel hiertoe zit hem niet alleen in de snorkelcursus die we thuis nog even gevolgd hebben en ook niet alleen in de aanschaf van de benodigde uitrusting. Nee, het zit hem ook in het aantal extra kilometers die we ervoor over moeten hebben. In ons oorspronkelijke plan, waren de Keys niet in ons reisschema opgenomen. Maar omdat uit diverse hoeken het advies kwam om toch zeker ook dit deel van de USA aan te doen, zijn we overstag gegaan. Dat houdt niet alleen in dat we vandaag een lange rijdag hebben, maar ook morgen om Key-West te bereiken, moet de motor wat overuurtjes maken. We zullen na morgen weten of het de vele extra kilometers waard geweest is.

Het grootste deel van de dag hebben we dan ook op de weg gezeten. Gelukkig niet alleen snelweg, ook wat B-weg zodat er onderweg nog wat te zien viel en we nog enkele caches konden oppikken.

Bij de voorbereiding hebben we deze dag een stop ingepland bij het Okeechobemeer om daar onze lunch te nuttigen en een paar geocaches te gaan doen. Zo dachten we onze innerlijke mens tevreden te kunnen stellen en ook nog en passant de benen gestrekt te kunnen hebben. Maar de plek bleek minder oké dan gedacht. Het uitzicht was minder fraai, maar erger nog, de muggen waren talrijk aanwezig. En dan is het hier nog maar de vraag of het om een ‘zieke’ mug gaat. Van de ene kant kun je dit natuurlijk verwachten als je wilt picknicken bij een meer, aan de andere kant tijdens de swamp-tour, waren we volledig voorbereid met lange mouwen en lange broek en was dit helemaal niet nodig. Daar bleken geen muggen ze zitten omdat de libelle de muggenlarven opgegeten heeft. Dan denk ik dat alle libelles vanuit het okeechobemeer verhuisd zijn…

Dan maar een stukje verderop kijken. Hier bleek het uitzicht fraai en was het muggengehalte oké te noemen. Na de lunch ging de rit weer verder. We probeerden om voor de spits ons hotel te bereiken om zo de files te kunnen omzeilen. Dat is prima gelukt. Zodat we nog even de tijd hebben genomen om te shoppen. Niet één van Paul’s favoriete bezigheden, maar hij hoeft er dan ook maar eens per jaar aan te geloven. En hij had deze reis geluk, want het was, zeker voor Amerikaanse begrippen, een zeer beperkte shoppingmall. Maar desondanks zijn we erin geslaagd om een aantal aankopen te doen voor een aantrekkelijke prijs. En daar doen we het als echte Nederlanders natuurlijk voor!

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
4 jaren geleden

Ja Paul je had ook bij het waterfountain kunnen gaan zitten tot het winkelen over was.ziet er toch gezellig uit als dat het winkelcentrum is xoxo