2016 - USAAmerika

Rond het middaguur reden we Florida binnen. De 47e staat die we in de VS mogen bezoeken in al die jaren. Nog slechts drie te gaan. North Dakota, Alaska & Hawaii. Het zal nog wel even duren voordat we ook die drie staten kunnen afvinken. Maar goed. Florida dus. Ook wel bekend als ‘The Sunshine State’. De staat waar altijd de zon schijnt. Behalve vandaag dan.

Het is dag 19, en qua afstand zijn we pas op 2/3 van het totaal. Ergens dienen er dus flink wat kilometers gemaakt te worden. Vandaag was de eerste van de twee dagen waarop we behoorlijk wat kilometers dienen te maken. De reis startte in New Orleans en eindigde in Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Onderweg maakten we nog een korte stop in die andere staat waar een wereldberoemd nummer over is gemaakt. Als we het bord op de staatsgrens zien staan, beginnen we automatisch te neuriën.  Gegarandeerd dat het nummer zich in je oor nestelt als je op onderstaande foto klikt.

De eerste stop in Florida was er een die noodzakelijk was. Althans dat bleek achteraf. Op een bord langs de weg stond een bord met daarop de vermelding ‘Buy you SunPass, needed for toll roads, here’. Dat we tol dienden te betalen in gedeelten van Florida, dat wisten we wel. Aangezien we al enkele jaren op rij een boete hebben moeten betalen omdat op sommige tolwegen alleen maar met een pas kon worden betaald, besloten we om toch maar even te gaan informeren. En inderdaad, op de wegen rondom Miami kan alleen maar middels een pas worden betaald. Dus van de gelegenheid maar gebruikt gemaakt om de SunPass te kopen.

Daarna door naar Tallahassee, de hoofdstad van Florida en tevens de eindbestemming voor vandaag. Het weer was niet zo heel geweldig zou je kunnen zeggen. Het kwik bleef vanmiddag steken op een schamele 25 graden. En eerlijk gezegd, is dat wel even wennen als je al een tijd temperaturen van boven de 35 graden gewend bent. Toen het ook nog eens begon te regenen, hoopten we dat de SunPass niet alleen maar op tolwegen werkt, maar ook op andere. Onderweg passeerden we nog een tijdzone, waardoor we nog een uur ‘verloren’.  Het was al vrij laat toen we in Tallahassee de auto hadden geparkeerd, dus heel veel tijd om dingen te bekijken hadden we niet. De eerste stop was het nieuwe Capitol gebouw. Hier mochten we naar de bovenste verdieping om zo de donkere wolken over de stad goed te kunnen bekijken. Hierna nog even een foto maken van het oude Capitol gebouw. En tussen de druppels door nog een korte wandeling gemaakt. Op weg naar het hotel kwamen we nog een spellenwinkel tegen. Waarschijnlijk dat we toch een ingebouwde radar voor dit soort winkels hebben, want we hadden dit niet van te voren opgezocht.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
rob
4 jaren geleden

You have been to many more states then I have! But I have lived in North Dakota, and been to Hawaii several times. I guess we must meet up in Alaska! A boardgame filled cruise?

4 jaren geleden

En ook nog wat spelletjes bijgekocht?Kan er toch niet weggaan zonder een spelletje te kopen xoxoxo