2016 - USAAmerika

Zomaar een berichtje in het nieuws waar je normaal gesproken geen acht op slaat: “Noodtoestand uitgeroepen in Louisiana”. Die onachtzaamheid verandert als je op niet al te lange termijn van plan bent om naar Louisiana af te reizen. Aangezien dat in ons plan zit, besluiten we om toch maar even het een en ander uit te zoeken, en proberen uit te vogelen hoe erg het nu daadwerkelijk is gesteld in Louisiana. En wellicht ook niet onbelangrijk, welk deel van deze staat is getroffen. Aangezien Louisiana 3,2 keer zo groot is als Nederland, is de kans natuurlijk aanwezig dat het getroffen deel ver weg gelegen is van het stukje Louisiana dat wij hebben bedacht om te gaan bezoeken.

We kijken erg uit om New Orleans, enkele oude plantages en het Atchafalaya moeras te bezoeken. Een rondvaart door het laatstgenoemde gebied is het enige dat we op voorhand hebben geboekt, en is tot een dag van te voren kosteloos te annuleren. Het zou jammer zijn als dat nodig blijkt te zijn, want deze rondvaart is misschien wel een van de hoogtepunten van deze trip.

Google wordt geopend en al snel ontdekken we dat het inderdaad maar om een relatief klein gebied staat dat is getroffen. Maar laat dat nu net precies het gebied zijn, waarvoor we enkele plannen hebben bedacht.

Ach, het duurt nog een tijdje voordat we daarginds zijn denken we. Maar toch… We zoeken verder, en ontdekken dat de noodtoestand geldig is tot 10 september. Ook lezen we dat de gouverneur van Louisiana verwacht dat het allemaal lang gaat duren voordat de wegen weer begaanbaar zijn en alles is opgeruimd. Dan komt het plotseling toch wel dichtbij, en alhoewel we beiden nog steeds geen problemen zien voor de tijd dat wij daar zijn, is het wellicht toch verstandig om wat alternatieven elders op te gaan zoeken. Voor het geval dat….

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
4 jaren geleden

Maak zeker een plan B, hopelijk kan plan A doorgaan.

frank
4 jaren geleden

wat jammer als jullie planne niet door kunnen gaan. We duimen dat e.e.a. meevalt