2015 - USAAmerika

Toen we deze middag Ground Kontrol in Portland betraden, besefte ik me dat David Bowie al ruim 40 jaar op zoek is naar Majoor Tom. De kans dat wij de Majoor zouden vinden zou dan ook niet zo groot zijn. Bij de eerste blik binnen in Ground Kontrol bedacht ik me dat de kans dat ik Commander Keen tegen zou komen groter zou zijn dan dat het ons zou lukken om de Majoor te vinden. Helaas voor ons, ook geen Commander Keen. Wel Mario, Luigi, Q-Bert en Pac-Man en zijn geliefde Ms. Pac-Man. Conclusie, we zijn belandt in een arcadehal met spelletjes uit de jaren 80 van de vorige eeuw in plaats van een commando-centrum van een of andere ruimtemissie. Gelukkig was het niet voor niets, want het doel was om op één van deze arcade-machines een highscore te behalen, om zodoende een geocache uit 2002 te mogen loggen. Zo gezegd zo gedaan. Alhoewel…. We hadden verschillende pogingen nodig om bij Q-Bert de letters ZNB bovenaan te zien prijken.

De oplettende lezer heeft het al ontdekt. We hebben inmiddels Seattle verlaten en zijn aanbeland in Portland. Deze ochtend hebben we, net zoals in 2009, een bezoekje gebracht aan het hoofdkantoor van geocaching. Waar we in 2009 na een kleine 10 minuten weer buiten stonden, ontdekten we dat er in 6 jaar tijd veel kan veranderen en de commercialisering ook hier verder is ingetreden. Bijna een uur waren we binnen. In dat uur hebben we veel gekletst, en veel merchandise items gezien die, zachtjes uitgedrukt, grof geprijsd waren. Maar ook vrij zeldzame items uit de wereld die geocaching heet, waaronder een kopie van de originele Can of Beans. Nietszeggend voor 99.9% van de wereldbevolking maar de rest van de mensheid weet dan dat het gaat om het allereerste ruilitem van geocaching.

Daar vertrokken richting Portland in de staat Oregon, een kleine drie uur rijden ten zuiden van Seattle. Onderweg gestopt in de hoofdstad van de staat Washington, om een foto te maken van het capitool aldaar.

Na de tussenstop door naar Portland, waar naast het bezoek aan Ground Kontrol, deze avond het tweede event van deze trip gepland stond. Wederom was het gezellig, en hebben we leuke mensen ontmoet.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
5 jaren geleden

Vandaag een groot stuk in het Eindhovens Dagblad over geocaching.