2015 - USAAmerika

Degene die denken dat we nu in luikekkerland zijn aanbeland hebben het mis. Niet dat we iets tekort komen, of dat we ?berhaubt iets te klagen hebben. Integendeel zelfs, maar het doel van vandaag was iets dat zomaar in 71 Noord zou passen. We zouden namelijk zelf voor onze avondmaaltijd gaan zorgen. De meesten onder jullie verwachten nu dat ondergetikte gekleed in een tijgervelletje en gewapend met pijl en boog op groot wild zou gaan jagen. Helaas. De pijl en boog zou het probleem niet hoeven te zijn, maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat onze gastheer een tijgervelletje in de kast heeft liggen. Althans niet in mijn maat.

Niet dat ik daar teleurgesteld in ben, maar het wapen van vandaag zal velen verrassen. Niets meer dan een draad en een stok. Alleen dan in de moderne uitvoering. Inderdaad, een vishengel. Lucky us, dat we niet, net zoals in 2004, in een uitgeholde boomstam hoefden te stappen om het water op te gaan, maar dat er een heuse boot beschikbaar was.

In de ochtend en vroege middag wilde de vissen niet zo bijten. Uit pure frustratie zijn we daarom maar een geocache gaan zoeken. Het leek wel of het vandaag zo’n dag zou worden, want ook de geocache kregen we niet te pakken. Juist om het moment dat we onverrichterzake weer terug wilden gaan naar de boot, viel mijn oog op iets. Het zal toch niet? Jawel, de cache. Eenmaal teruggekomen bij de boot was het weer tijd om op jacht te gaan. Van nu af aan ging het beter. De eerste vis werd gevangen. Maar 1 vis is niet voldoende voor 4 personen, dus we dienden noest verder te werken. Marieke ving haar eerste vis, en sommigen zullen het niet geloven, maar korte tijd verder stond ook in op de voorsteven met een vis in mijn handen. Een overwinning op mezelf kan ik het toch wel noemen.

Maar nog steeds is er niet voldoende voor een volledige maaltijd. Tegen de tijd dat de avond invalt, gaat het pas echt goed. Voordat we het weten, hebben we 10 vissen die voldoen aan de minimale lengte van 25,4cm in de kuip zitten. Helaas is de zon op dat moment al in het meer aan het verdwijnen. Tegen de tijd dat we terug thuis zijn en alles is opgeruimd en schoongemaakt, is het al bijna negen uur.

Gelukkig heeft onze voortreffelijke gastvrouw pizza op voorraad en zullen we niet verhongeren. Althans niet vanavond…

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Smetsers
5 jaren geleden

Had je er nu geen schrik van !!!!

Elly
5 jaren geleden

Mijn pc opent niet die mooie foto met die grote vis….