2015 - USAAmerika

Het doel van vandaag was Boise in de staat Idaho. Een ritje van ruim 300 kilometer. Volgens de TomTom zouden we daar ongeveer 3½ uur over doen. Geen probleem dus, nog meer dan tijd genoeg over om de dingen in Boise te gaan bezichtigen die we graag wilden zien. Op het moment dat we deze ochtend de deur van het hotel achter ons dichttrokken, viel ons al één ding op. Het is koud. Een blik op de thermometer leerde ons dat het slechts 7 graden was. Snel even het weerbericht opgezocht, en het zou vandaag regenachtig worden, met temperaturen tussen de 14 en 20 graden. Tijd dus om de jassen tevoorschijn te halen. Halverwege de rit, zien we een bord langs de weg staan. Of we niet vergeten om de klok een uur vooruit te zetten. Oeps, daar hadden we niet aan gedacht. Op de klok zou de tocht naar Boise dus 4½ uur duren. Ach, het is zoals het is. Onderweg parkeren we de auto om een sanitaire stop te maken in Willow Creek. Hoe klein kan een plaats zijn. Behalve het ‘restaurant’ en een stuk of 10 huizen is er niets.

Als we eenmaal in Boise de auto hebben geparkeerd, is het eerste doel een beeld van een persoon die je niet verwacht in een Amerikaans stadje. Namelijk Anne Frank. Anne is de hoofdpersoon in het enorme Human Rights Memorial.

Nadat we alles goed hebben bekeken, struinen we, tussen de buien door, richting het State Capitol van Idaho. Zoals meestal het geval is, is ook hier de zetel van de staat in een fraai gebouw.

We struinen verder door de straten van Boise. Behalve een spellenwinkel, komen we ook een platenzaak tegen. In de eerste hebben ze niets van onze gading, in de tweede vinden we een CD van Big Head Todd & The Monsters die we nog niet hebben. Tevreden met onze vondst wandelen we terug richting de auto. Boise is een aardige stad. Niet heel bijzonder, maar we hebben ons er deze middag uitstekend vermaakt. Belangrijkste voor vandaag is om redelijk op tijd in het hotel te zijn, zodat de was gedaan kan worden. Ook niet geheel onbelangrijk.