Amerika

Dat originaliteit ons niet bij de geboorte is meegegeven, wisten jullie al. Niet? Vreemd, aangezien ik dit vorig jaar ook al tikte. Over niet origineel zijn gesproken. Eigenlijk zou ik dit gehele bericht net zo goed achterwege kunnen laten, aangezien de rest van de inhoud van dit tiksel ook niet origineel zal zijn. Yep, wederom gaan we onze tijd in de Verenigde Staten verdoen. Net zoals vorig jaar, zijn de de tickets vroeg in het jaar al geboekt. Evenals het feit dat de huurauto ook al weer vroeg in het jaar is gereserveerd. Één van de redenen om wederom vroeg te boeken, is de korting. Als rechtgeaarde Nederlanders willen we toch profiteren van die 10% korting.

En toch is het dit jaar anders dan anders. Normaal gesproken, kijk ik niet uitgesproken uit naar een vakantie. Dat komt de laatste dag voor vertrek pas. Uiteraard wordt er ook dan het nodige gelezen, diverse fotoboeken doorgebladerd, verschillende websites bekeken, de collectie reisboeken uitgebreid en een poging ondergaan om een globale reisroute uit te stippelen. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar het feit dat ik nu, al enkele maanden, zin heb om op vakantie te gaan, is op zich wel bijzonder te noemen. Wellicht dat, als ik zeg dat ‘zin’ een understatement van de bovenste plank is, en er werkelijk naar uitkijk, of nee wacht, toeleef naar de dag waarop we in het vliegtuig naar Seattle stappen, men enigszins verontrust is.

Ik leef toe naar Oneonta Gorge, alwaar het plan is om een paar watervallen te bekijken die enkel en alleen bereikbaar zijn, door door de rivier te wandelen. Velen zullen tegen ons zeggen, nadat ze de vorige regel hebben gelezen, dat we moeten uitkijken als we door die rivier struinen. Het enige zinvolle dat ik daarop kan antwoorden, is dat we uitkijken naar de dag dat we uit moeten kijken.

Ik kijk uit naar Yellowstone, alwaar de Grand Prismatic Spring toch wel heel erg hoog op het verlanglijstje staat en eigenlijk gewoon een must-see is voor dit jaar.

Eigenlijk kan ik alleen maar hopen dat ik een foto als bovenstaande kan maken. In ieder geval is al onderzocht vanaf welke plek deze foto is gemaakt, en hoe deze locatie te bereiken is. Er is een redelijke wandeling voor nodig, maar daar deinzen wij niet voor terug. We kunnen alleen maar hopen dat het weer mee wil werken, en dat er niet al te veel mensen zijn die de achtergrond bevolken, al zijn we er wel van overtuigd dat de kleuren van het vijvertje voldoende de aandacht van de rest zullen afleiden.

Ik kijk zelfs uit naar een bezoekje aan de Fly Geyser. Iets waarvan we allebei overtuigd zijn, dat het een hevige teleurstelling zal gaan worden. Maar desondanks kijk ik uit om, voor het ondergaan van die teleurstelling, 400 kilometer om te rijden. En wie weet, misschien zien we het wel écht zo als op alle plaatjes op internet is te zien.

De globale route is uitgestippeld. Ik kan niet wachten totdat we beginnen aan de 4437 kilometer verbindingsroute. Het enigste nadeel is dat we nog veel te veel nachtjes dienen te slapen alvorens het zover is.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jan
5 jaren geleden

Het is zo seprember.

Nelly Jacobs
5 jaren geleden

Hallo Paul,

Wij vinden het helemaal niet erg om een lange versie van jullie bevindingen en ervaringen te lezen.
Is een genot om het te lezen. Schrijf zo verder.
Groetjes

Cindy
5 jaren geleden

Paul die zin heeft in de vakantie. Moet niet gekker worden. Veel plezier met de voorbereiding!

Frank
5 jaren geleden

Als je het twee keer verstuurt moet je er inderdaad erg naar uit kijken Paul.
Ziet er schitterend uit hoor.
Nog even geduld.