Malta

Nog geen half uur nadat het vliegtuig is geland, draaien we met de zojuist opgehaalde huurauto het parkeerterrein van de bekende Duitse winkelketen op. Even wat boodschapjes doen, zodat we ook in de avonduren wat versnaperingen hebben in de hotelkamer. Korte tijd later zoeven we over de linkerhelft van de weg op weg naar zo ongeveer het noordelijkste puntje van het eiland. Niet dat dat verder zo heel schokkend is, want het is slechts 15 minuten langer rijden dan naar het hotel waar we vorig jaar verbleven, toen we ongeveer halverwege op het eiland verbleven. Snel wordt het hotel gevonden, en kunnen we inchecken. We installeren ons in de hotelkamer en genieten van het geweldige uitzicht vanaf ons balkon. In één oogopslag kijken we over het laatste stukje land van Malta uit, alwaar de zee ons oog leidt naar het eiland Comino, om vervolgens iets verder aan de horizon het eiland Gozo te mogen waarnemen.

Nadat al onze spulletjes zijn opgeruimd, is het tijd om nog even een klein stukje te gaan wandelen. Op de heenweg hebben we een grote rode toren zien staan. Deze willen we wel iets beter bekijken. We rijden erheen met de auto, en nadat we die geparkeerd hebben, wandelen we er op ons gemakje heen. We genieten van het gigantische gebouw en het uitzicht hier, en besluiten om nog een stukje verder te lopen voordat het donker wordt. We komen bij een fraai in steen uitgehouwen bankje, waar je kunt genieten van het fantastische uitzicht. We besluiten om verder te lopen zolang we nog kunnen, want het begint al donker te worden. Korte tijd later zit ik met mijn benen over de rand gebungeld te genieten van het fraaie uitzicht. In mijn hoofd het liedje van Otis Redding zingend. Sitting on the dock of the bay.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
6 jaren geleden

De datum klopt niet helemaal meer..

Jan Smetsers
6 jaren geleden

Mooi uitzicht en beter weer dan verwacht.