Malta

Toen we deze ochtend buiten keken, zagen we hetgeen al voor alle voorgaande dagen voorspeld is, uit de lucht vallen. Regen, vergezelt van een stevig windje. Mede door de weersvoorspellingen, maken we pas plannen op het moment dat we ‘s ochtends buiten hebben gekeken. De keuze voor vandaag viel op Valletta, de hoofdstad van Malta. Vorig jaar zijn we al in deze leuke stad geweest, en het voordeel is dat er voldoende plekken zijn, om naar binnen te kunnen, als het echt hard gaat regenen. Na het ontbijt pakken we onze spullen en gaan naar buiten. Althans, we doen een poging daartoe, aangezien er een bus met Duitsers volgeladen dient te worden. Op de zijkant van de bus staat met sierlijke letters “Visit the highlights of Malta”. We wurmen ons door de massa heen, en lopen naar onze auto. Het waait en regent nog harder dan we dachten. Als we bij de auto zijn, besluiten we om eerst een paar spelletjes te spelen, en iets later richting de stad te gaan. Als we weer terug bij de  deur van het hotel zijn, komt er nog een Duitser naar buiten. Hij kijkt een keer naar de bus, kijkt een collega-Duitser aan en roept naar hem: “Die highlight sind heute innen!”, draait zich om en stormt het hotel weer binnen.

Een uurtje later zijn we dan toch op weg richting Valletta. Op de site van het Openbaar Vervoersbedrijf van Malta stond aangegeven dat er op korte afstand van Valletta een P&R zou zijn. Helaas staat er geen adres bij vermeld, maar we hebben het idee dat het wel aangegeven zal staan. Helaas blijkt dat niet waar te zijn. We gaan op zoek naar een parkeerplaats. De ene na de andere parkeerplaats die we vinden is vol. Na een tijdje gezocht te hebben, vinden we een parkeerplaats. Inmiddels is het droog geworden, en meldt zelfs, al is het voorzichtig, de zon zich. We lopen door de stadspoort en gaan voorzichtig op een terras zitten. Toch nog net iets té optimistisch, al hebben we onze jas aan, en we gaan naar binnen. We wandelen wat door de stad, waar we vorig jaar alle bezienswaardigheden hebben gezien die er te zien zijn. Ondertussen loggen we links en rechts een geocache. Het weer is uitermate wisselvallig vandaag, en op het ene moment schijnt voorzichtig de zon, en op het andere moment dalen de regendruppels uit de hemel neer. Iets na de klok van drie uur hebben we alle geocaches die zich in Valletta bevinden gevonden.We besluiten om naar Saint Julian te gaan, om daar een stukje te gaan wandelen. Het weer wordt iets beter, en het regent niet meer. We wandelen rondom de gehele haven naar de volgende plaats, genaamd Paceville, en vinden onderweg enkele geocaches. Als we weer terug naar de auto zijn gewandeld, hebben we vandaag toch een kilometertje of vijftien getrippeld tussen de buien door. De hoogtepunten waren dus ook vandaag gewoon buiten.