Duitsland

Hoor ik deze openingszin van een telefoongesprek nu goed? Zwijgend en vol ongeloof kijk ik Marieke aan. Ze kijkt op exact dezelfde manier mij aan, precies de zin herhalend die ik meende te horen. In onze fantasie wanen ons in het vliegtuig,maar als we rondkijken zien we het oude raadhuis van Keulen. Een vreemde gewaarwording. We halen onze schouders op, en lopen glimlachend verder omdat we wederom een minder-dan-10-seconden-moment hebben beleefd dat we nimmer zullen vergeten.

Keulen dus. Hét doel van vandaag is een bezoekje te brengen aan de immense Dom die deze stad rijk is. Een schoonheid is het niet, maar het gebouw is enorm. We gaan naar binnen, en ontdekken dingen die anderen niet willen zien. Schitterende mozaïekpatronen passeren de voeten van duizenden bezoekers, die te gehaast zijn om goed te kijken. Ze lopen met een I-Pad in de hand te filmen en foto’s te maken, maar vergeten om zelf te kijken en te genieten. Soms lijkt het wel of het voor de gemiddelde toerist vandaag de dag het belangrijkste is om zoveel mogelijk foto’s te maken enkel en alleen om op social media te laten zien. Ach, ook wij rennen in diezelfde wereld, al proberen wij onze best te doen om te wandelen en te wachten op een ander als die een foto ergens van wil maken. We proberen altijd dankjewel te zeggen als iemand voor ons heeft gewacht. Proberen sorry te zeggen als we ergens te lang hebben gestaan om een foto te kunnen maken. Kortom, ook buiten de sites om, willen we sociaal proberen te zijn.

koln003

Nadat we dit indrukwekkende bouwwerk hebben bewonderd, wordt het tijd om rond te gaan struinen door de stad. Oftwel, we gaan proberen om enkele tupperwaredoosjes te vinden. Genietend doen we op deze manier twee stadswandelingen. Keulen is een fraaie stad, beroemd om zijn Dom en water. Wat zijn we blij dat we hier twee dagen hebben kunnen en mogen genieten.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
6 jaren geleden

Hebben jullie vergeten te kijken naar de wonderschone ramen?