Duitsland

Soms gebeuren er van die dingen in je leven die een onuitwisbare indruk op je maken, ook al duren ze welgeteld nog geen tien seconden. In oktober beleefden we zo’n moment toen we op de spellenbeurs in Essen waren.

Elk van ons had zich ingeschreven voor een loterij, bij een klein onopvallend standje. Uiteraard gratis, we zijn en blijven Nederlanders. Aan het einde van de dag zou de prijsuitreiking zijn. We hadden het idee dat het niet zo heel druk zo zijn. We hadden het mis. Een menigte van enkele honderden mensen had zich om de stand heen verzameld. De man die de stand uitbaatte, stelde wat vragen. Degene die het dichtste bij het juiste antwoord zat, won een klein spelletje. We vroegen onszelf af wanneer hij de microfoon zou pakken, om de winnende lotjes bekend te maken, anders zou iemand die een klein beetje verderop stond niets verstaan. Plotseling begon het gezicht van de man te vervormen en werd een ongehoord volume vanuit zijn keel de zaal ingeslingerd. Geen twijfel mogelijk of iemand het niet verstaan zou hebben.

We zijn nu ruim twee maanden verder. Telkens als we iemand horen roepen, kijken we elkaar aan, en denken aan de man op de beurs in Essen. Deze ochtend rijden we naar Keulen. Op het gemakje, want heel Nederland is in paniek, aangezien het een klein beetje gesneeuwd heeft. We besluiten om niet harder dan 130 te rijden. Veiligheid voorop. Wellicht dat het sommigen geruststelt, als we vermelden dat er geen vlokje sneeuw op de snelwegen in Duitsland was te zien. We parkeren de auto en gaan bij Spielbrett naar binnen (het zal niemand verbazen dat dit een spelletjeswinkel is). Marieke meent een man te herkennen die verderop in de winkel staat. Ik kijk, en inderdaad, hij lijkt inderdaad op iemand. Ik vraag of hij in Essen op de beurs was. Hij beantwoord bevestigend en als Marieke probeert om zijn 337 te imiteren glunderde dé man. Hij is blij dat hij is herkend. Wij zijn blij dat we wederom een moment van enkele seconden voor altijd in ons geheugen gegrift zal blijven.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cindy
6 jaren geleden

Wederom prijs. Zelfs in Keulen.