Amerika

De weervoorspellingen beloofden niet veel goeds voor vandaag. Waar we dachten de regen keurig achter ons aan te houden, zijn de druppels ons nu vooruitgesneld en hebben ze ons nagenoeg de heel dag bijgestaan door onze tocht door Philadelphia. Jammer, want alles ziet er toch altijd wat vriendelijker uit als de zon schijnt.

Vanochtend werden we al vroeg verwacht bij de Liberty Bell, ten minste dat dachten we. Maar nee, we bleken kaartjes te hebben voor de Independence Hall. Dan daar maar in de rij. En daar hebben we geen spijt van gehad. Een ranger van de National Park Service heeft ons in een half uurtje meer teruggenomen in de tijd en wel naar het jaar 1776. De zaal zoals die er in de tijd uitzag is nagemaakt met een viertal authentieke voorwerpen, waaronder de stoel van de president met daar in de rijzende zon. Niet alleen de onafhankelijkheidsverklaring werd hier getekend, maar ook de grondwet werd hier aangenomen. Dit is historisch gezien een van de meest belangrijke gebouwen van de VS, met gaat er vanuit dat hier de VS feitelijk ontstaan is. Ik vind het als Nederlander al bijzonder om dit te mogen aanschouwen, maar iedere amerikaan dient er eigenlijk toch wel geweest te zijn, om dit belangrijke stukje geschiedenis met eigen ogen te zien. In de groep waren dan ook diverse Amerikanen uit diverse staten vertegenwoordigd.

Maar goed, al met al hadden we nu nog de Liberty Bell niet gezien. En aangezien we hier dus geen kaartjes voor hadden, moesten we alsnog in de rij. Gelukkig ging het allemaal vrij vlot en hing de bel op ons te wachten. Waar we het US Marine Corps Memorial groot en indrukwekkend vonden, viel de grootte van de klok wat tegen. We hadden hem veel groter verwacht. Maar het symbool van vrijheid is toch ook een belangrijk stukje geschiedenis. toen alle Japanners vertrokken waren, is het toch nog gelukt om er een foto van te maken.

Vervolgens hebben we de druppels trotserend de historische wandeling voortgezet, langs standbeelden, monumenten en grafstenen. Uit alles blijkt toch wel dat Benjamin Franklin, één van de belangrijkste figuren is geweest, want hem kom je op iedere hoek van de straat tegen.

Na alle historie werd het tijd om de meer hedendaagse geschiedenis op te gaan zoeken. De speelfilms van Rocky zijn in Philadelphia opgenomen en een aantal plekken uit de films zijn nog te bezoeken. Eén van de bekendste plekken zijn de Rocky-steps. Als een onderdeel van zijn trainingsprogramma rende de boksheld de 72 trappen voor het museum of Art op in welgeteld 10 seconden. Vandaag de dag zijn er diverse mensen bij de trappen die dit staaltje ook uit proberen, maar er niet in slagen. Ikzelf heb ook nog even overwogen om deze uitdaging aan te gaan, maar de trappen waren me toch iets te nat. En de kans dat je dan valt…  Bovenaan de trap is de afdruk van de sportschoen van Rocky te zijn. En we zijn erachter gekomen dat hij maat 43 heeft.

Toen nog even naar het standbeeld van Rocky. Nou ja even, je kunt achteraan in de rij aansluiten. Ik heb net op internet gelezen dat dit een heel gebruikelijk fenomeen is, in de rij voor Rocky. Dan hadden wij vast geluk dat het een regenachtige dag was, want na een paar minuten waren we al aan de beurt.

Ondanks het tegenvallende weer zijn we er toch in geslaagd om een 15-tal kilometertjes te wandelen door Philadelphia. De stad heeft genoeg historie en is hier ook terecht trots op. Maar een super mooie stad, die je zeker bezocht moet hebben? Nee, dat nu ook weer niet.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
6 jaren geleden

Philadelphia niet mooi nee? Ik bekijk net de plaatjes en dacht; dat lijkt me nou een mooie stad! Haha. Maar goed, we hadden al eerder geconstateerd dat wij qua culturele uitjes en bezienswaardigheden niet helemaal op een lijn liggen he? Die van mij beperkten zich tpt nu toe veelal tot luxe resorts en het strand 😉 En 15 km wandelen?? Das voor mij 5 x 3 km richting beachbar.

Geniet er nog van jongens!!