Amerika

Dacht ik gisteren nog dat ik deze ochtend een ietsepietsie uit kon slapen, bleek daar deze ochtend niets van terecht te komen. Voor alle zekerheid zijn we namelijk maar op de normale tijd opgestaan om er zeker van te zijn dat het veertig koppen tellende busgezelschap voor te zijn bij het ontbijt en bij de lift. Dus zo kon het gebeuren dat we al weer om 9.00 uur de lunch ingeslagen hadden en al weer in het bos rondstruinden. Uiteraard op zoek naar een aantal schatten. En zoals zo vaak de laatste dagen zat er bij deze serie een ‘oudje’ bij om zo weer een maandje af te kunnen strepen. Het merendeel van de caches liet zich goed vinden in dit mountainbike gebied. Bij één van de omschrijvingen werd een note geplaatst dat de cache zich bevindt in de nabijheid van een wespennest. Deze opmerking werd geplaatst in augustus, daarom maar even uitgekeken. Hoe vaak wordt er niet gezegd dat in de VS alles ‘bigger’ is, nu dat geldt ook voor de wespen. Er zate reuze wespen in het nest. Maar we hebben heelhuids de cache tevoorschijn kunnen halen en ook weer prima kunnen verstoppen. Na ruim een uur fijn gewandeld te hebben, vonden we dat we de cappuccino wel weer verdiend hadden.

Dit was slechts een deel van het dagprogramma voor vandaag. Great Falls Park was de grotere attractie voor vandaag. Met enige twijfel gingen we op weg naar deze grote watervallen. We hebben deze vakantie al diverse watervallen bezocht, waaronder ook een erg grote, dus hoe groot kunnen deze dan wel niet zijn. Maar wat we hier te zien kregen, hadden we nog niet eerder gezien. Ook al kunnen we een collage maken van alle watervallen welke we samen al gezien hebben, deze is uniek in zijn soort. Zo zie je maar, dat de ene waterval de andere niet is. De drie uitzichtpunten boden ieder weer een andere kijk op de rivier en de watervallen. Tussen al het fraais door hebben we ook nog maar even een multi-cache opgelost. Dit is zeer uniek, want er liggen normaliter geen caches in de nationale parken. Vervolgens hebben we een mooi plekje uitgezocht om onze magen te vullen met de lunch. Deze lunch komt toch wel in de top 10 van ons rijtje lunchen- met- een -fraai-uitzicht.

Voordat we naar ons hotel in Arlington gingen, wilden we nog even de Cathedraal van Washington bezoeken. Maar helaas deze bleek om 4 uur gesloten te zijn en om nu 20 dollar uit te geven om een kwartiertje de kerk van binnen te mogen aanschouwen, daar zijn we nu net iets te pinnig voor. Maar de buitenkant zag er ook fraai uit en daar gaan we het maar mee doen.

Na een korte stop bij het uitzichtpunt dat alvast een voorproefje op Washington moet geven, hebben we weer tevreden een fijne dag afgesloten. Morgen wacht Washington. Voor ons een nieuwe ervaring om deze stad met daglicht te aanschouwen.

Bewaren