Amerika

Waar in de wereld je ook bent
Je denkt terug aan dat moment
En weet niet waar je het van kent.
Maar opeens herinner je je weer,
Er was een eindeloze sfeer

Als we de afrit nemen, denken we dat we terecht gaan komen in een boek van Stephen King, dat handelt over twee dorpjes. Als eerste hebben we het ideale oord, Pleasantville. Aan de andere kant van de rivier ligt het donkere Sleepy Hollow. Terwijl we dichterbij de bestemming, gelegen in Sleepy Hollow, komen, neemt de spanning toe. Al snel blijkt dat we nergens voor bevreesd dienen te zijn, en dat ook Sleepy Hollow een alleraardigste plaats is. Tenminste dat nemen we aan, want verder dan de bossen nabij het dorpje zijn we niet geweest. Langzaamaan beginnen de herfstkleuren tevoorschijn te komen, en met het zonnetje dat door de bladeren heen schijnt, is dit een schitterend gezicht. Ook vandaag verwarmt de zon, deze stukje op de aarde weer tot 27 graden. Jammer dat de luchtvochtigheid enorm is, en dat de gevoelstemperatuur boven de 40 graden ligt. Hebben we het in Nederland wel eens over benauwd? Wel dat is niets vergeleken bij de benauwdheid die we vandaag mochten ervaren. Zou Stephen King hier dan toch een hand in hebben?

Maar we moeten op pad. Op weg om het volgende vakje van onze matrix dicht te maken. Deze missie slaagt.

We hebben we maar liefst 10 van deze vakjes tijdens deze rondreis kunnen inkleuren. Een aantal dat we zelf niet hadden verwacht voordat we weg gingen. Nog maar één vakje te gaan, en dan is het tabelletje dicht.

Morgen is het doel om enkele geocaches in de staat Rhode Island te vinden. Als dat lukt, dan hebben we tijdens deze trip in 14 staten een geocache gevonden. Daarmee verdubbelen we bijna het aantal staten waarin we een geocache hebben gevonden. Na de wandeling naar de oude cache, besluiten we om naar het hotel te gaan. Het is gewoon te benauwd vandaag. Als ik mijn linkervoet optil, dan begint er spontaan warm water op de rechterkant van mijn hoofd te stromen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Na het eten gaan we naar het stadje New Haven, waar we wederom een event hebben georganiseerd. De laatste van deze trip, en misschien het, in onze ogen, wel het meest geslaagde van allemaal. De bedoeling was dat dit event een half uur zou duren. Toen we terug naar het hotel gingen, waren we anderhalf uur verder. Morgen wacht de laatste etappe op ons. Terug naar de plek waar het drie weken geleden allemaal begon. Boston.