Duitsland

‘En als ik erop uit ga en ik wil niet alleen. Dan reken ik op jou, ik neem je altijd met me mee’.

Zomaar een willekeurige zin uit het nummer Zoals jij van Nielson. Wie heeft er nog nooit van gehoord? Om heel eerlijk te zijn, ik was er één van, tot het moment dat ik het deze morgen opzocht op Google. Waarom zou je überhaupt iets op willen zoeken, waar je nog nooit van gehoord hebt? Én misschien wel net zo belangrijk, is de vraag: Hoe zoek je überhaupt iets op waarvan je het bestaan niet weet? Die twee vragen, zijn vrij eenvoudig te beantwoorden, namelijk zie de titel van dit stukje. Ik zal het zometeen nader verklaren.

Nee, neem dan zomaar die zin uit het nummer van Nielson. Een zin die me aangrijpt, en waarvan ik ervan overtuigd ben, dat die op ons beider van toepassing is. Zeker als je onze hobby geocachen in ogenschouw neemt, hoeft die willekeurige zin eigenlijk geen uitleg.

Zoals ik zojuist al typte, zou ik nader verklaren waarom ik met deze willekeurige zin op de proppen kon. Nou, vooruit dan… Het verhaal van de willekeurige zin, begint eigenlijk in mei 2001. De dag dat GeoFaex (geen zorgen, ik heb ook nog nooit van deze persoon gehoord. Sterker nog, ik weet geeneens of het een hutje of een zutje is (voor diegenen die niet weten wat ik hiermee bedoel: een hij of een zij)), de cache Weissenberg in Duitsland verstopte. Dat verklaart gelijk het eerste deel van de titel. De oplettende lezer, weet nog van het stukje “Kodnamnet 2000-08. Tilldelning Honey pie”, dat het dan gaat over een geocache die verstopt is in een maand die nog niet is afgestreept uit het tabelletje, oftewel dat mei 2001 voor ons nog een missende maand is. Voor de nog beter oplettende lezer, is het nu al duidelijk waarom ik dit stukje met die willekeurige zin van Nielson begon. Inderdaad een brug naar een andere zanger/zangeres/band (net zoals in Kodnamnet 2000-08. Tilldelning Honey pie, Teach In de brug naar Abba was, is Nielson dat nu naar Frank Petersen. Frank wie??? Frank Petersen, de in Duitsland bekende Schlager zanger. Geboren in Landau in der Pfalz, wat toevalligerwijze weer de dichtstbijzijnde grotere plaats is, bij de verstopplaats van de eerder genoemde geocache. In 2001 won onze Frank de Schlagerparade der Volksmusik met het nummer ‘So wie du’. Om de brug naar een Nederlandse zanger/zangeres/band te maken heb ik de titel van dat nummer ‘vrij’ vertaald naar Zoals jij. Et voila, ineens zou, als het goed is, alles op zijn plek dienen te vallen. Én zou het mogelijk kunnen zijn, dat sommigen van jullie nu bevreesd zijn voor welke kronkels er nog gaan komen voor de maanden die nog missen in ons tabelletje. Met een gerust hart, kan ik eenieder typen dat ik het nog niet weet aangezien het tweede deel van de titel afhankelijk zal zijn van de plaats waar het eerste deel van de titel zich, hopelijk af zal gaan spelen, cq hebben gespeeld. Met een nóg geruster hart kan ik elk van jullie typen dat deze opzet mij wel bevalt.

De oplettende lezer valt het natuurlijk meteen op, dat er bij deze titel nog een 3e deel is. Dit om aan te geven dat de queeste is geslaagd. En voor jullie gemoedsrust kan ik zeggen, dat het niet zeker is, dat voor iedere ontbrekende maand, een verhaaltje wordt gepubliceerd.

Ondertussen zijn we weer thuis van ruim een week vakantie in het Zwarte Woud, wat stilletjes aan onze standaard stop tussen Hemelvaart en Pinksteren is geworden. Dit jaar vertoefden we alweer voor de 5e keer bij Oma, zoals we de gastvrouw liefkozend noemen. We hebben niet heel veel nieuwe dingen gezien, maar we hebben daarom niet minder genoten. De watervallen van Triberg waren nieuw voor ons, en eigenlijk zouden we ons diep moeten schamen, dat we dit hoogtepunt niet eerder met een bezoekje hebben vereerd.

03

Verder hebben we een paar heerlijke wandelingen van tussen de 12 en 15 kilometer achter de kiezen, en hebben we de, ondertussen, gebruikelijke steden zoals Straatsburg, Karlsruhe en Stuttgart bezocht.

bewerkt001

We hebben genoten van een heerlijke vakantie-vakantie zoals we deze pauze in het voorjaar altijd noemen. Niets wat we perse moeten zien. Als het een dagje regent, blijven we heerlijk thuis en spelen een spelletje. Als het mooi weer is, gaan we eropuit.

huisje01