Hoe vaak ik niet heb gehoord dat er leeuwen op Malta zijn weet ik niet meer. Wel is het een feit dat ik me niet voor kan stellen dat deze dieren op dit deel van de planeet voorkomen. Behoudens in een dierentuin dan natuurlijk, maar goed, ik ben nieuwsgierig genoeg om deze koning van het dierenrijk dan ook wel weer eens met eigen ogen in het wild te willen zien. Dat ik dat genoegen heb mogen smaken is immers alweer bijna 10 jaar geleden.

Als eerste deze ochtend naar Popeye Village. Dit is een stadje waar de Popeye film is opgenomen. Leuk om gezien te hebben, maar helaas hier geen leeuw te ontdekken.

Daarna even door naar een oude toren. Wellicht dat hier een koning te vinden was. Behalve een paar geocaches hadden we helaas geen geluk.

Dan maar op zoek naar een paleis. Als er ergens een koning zou moeten zijn, dan is het daar toch wel?

Helaas voor ons, lukte het geeneens om het paleis te vinden. In plaats daarvan kwamen we terecht bij een schitterende, leeuwloze, kerk die geïnspireerd bleek te zijn op het Pantheon in Rome. Onder het genot van een kopje cappuccino, vond ik de coördinaten waar het paleis zou moeten zijn.

Een tweede poging bleek vruchtbaarder te zijn. Wat betreft het vinden van het paleis dan. Met de leeuwen hadden we alweer geen geluk. Toch genoten van het paleis dat bekend staat als Versailles in het klein, iets wat we kunnen beamen.

Daarna nog even heerlijk gewandeld door een schitterende tuin, met ontelbare beelden en nog meer mensen. Maar leeuwen. Ook hier niet.

Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.