Amerika

Vandaag hebben we nog een hele dag te gaan in San Diego. Nadat we gisteren de oude stad en het nieuwe centrum al bezocht hadden, stond vandaag het Balboa-park op het programma. Dit stadspark laat zich moeilijk vergelijken met ons eigen stadswandelpark, al was het alleen al omdat dit park 490 hectare groot is. Niet voor niets rijdt er een gratis park-tram die je op verschillende plaatsten in het park brengt. We hebben op het einde van de dag dankbaar van deze tram gebruik gemaakt, toen onze voetjes al weer de nodige kilometertjes getippeld hadden.

Het park biedt voor ieder wat wils, variërend van een sportmuseum, luchtvaartmuseum, een poppentheater tot een wereldpaviljoen met diverse huisjes uit alle uithoeken van de wereld. Het idee van deze huisjes was leuk, maar de afwerking ontbrak toch wel naar onze bescheiden mening.De gebouwen in het park mochten er zijn. De ene nog fraaier dan de andere.

Maar het park bood ons nog iets meer, een groot aantal geocaches wel te verstaan. En daar zijn we altijd wel voor in, om al het moois te combineren met het vinden van een paar schatten. En dat laatste is goed gelukt, meer dan 15 konden we er vandaag op ons lijstje bijschrijven. De ene cache liet een leuk plekje zien, zoals een verborgen cactustuin, de andere cache was weer de moeite waard vanwege de originele cachecontainer in de vorm van een speelgoedrobot.

____________________________________________________________________________________________________

Zoals Marieke hierboven al vermeldde, is het Balbao-park niet te vergelijken met het stadswandelpark in Eindhoven. Maar niet alleen door de grootte is het onvergelijkbaar. Ook het gebrek aan een vijver of enkele fraaie beelden maken het dat deze twee parken onvergelijkbaar zijn. Met name een vijver vond ik persoonlijk wel een gemis voor een park. Het brengt toch wat gezelligheid met zich mee in mijn ogen.

Ook het verschil in gebouwen is aanzienlijk, dit keer in het voordeel van het Balboa-park. In Eindhoven moeten we het stellen met het observatorium, hier kunnen we schitterende gebouwen bewonderen zoals het Museum of Man, Park Carrousel, House of Pacific Relations International Cottages, San Diego Hall of Champions en wellicht wel de meest bekende de San Diego Zoo.

En dan het aantal geocaches dat zich in beide parken mogelijkerwijs laat vinden. In ons eigen Eindhoven kunnen we met wat geluk maar liefst één keer een cache loggen, terwijl we in San Diego bijna 100 keer onze naam op een stukje papier zouden kunnen krabbelen.

Ondanks het gebrek aan een vijver, gaat mijn voorkeur toch uit naar het park in San Diego, al was het alleen maar om de grote variëteit die zich hier laat zien en de oppervlakte, die enorm is, van het park. Als we elkaar vertellen dat onze voetjes behoorlijk moe zijn, neemt een eekhoorn de moeite om ons uit te lachen.

Ruim 14 kilometers pad hebben we vandaag belopen in dit park. Op het einde van de dag, ging Marieke heel verstandig wat rusten, terwijl ik een 3-sterren terrein geocache ging loggen. Inderdaad de speelgoedrobot die Marieke hierboven al noemde, al heeft ze die alleen maar kunnen bewonderen aan de hand van de foto die ik ervan heb gemaakt.

Na de gratis parktram, de bus genomen naar de naar de stad, om daar verder met de tram te gaan naar Old Town. We wilden toch nog een poging wagen om een onvergetelijk Mexicaans restaurant te vinden in deze stad. Iets wat ik kan zeggen dat wel gelukt is.

Geen Sea World en geen San Diego Zoo voor ons. En ik weet bijna zeker dat we die ook niet gaan bezichtigen als we hier nog eens ooit terug mogen komen. Er is nog genoeg te zien om enkele dagen mee te vullen. En om heel eerlijk te zijn, vind ik tachtig dollar voor een dierentuin toch nét iets te té veel van het goede. O, en de titel. Ik neem aan dat iedereen weet welke Rocky wij bedoelen, en wat zijn achternaam is.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
7 jaren geleden

He Marieke je wordt ouder…. want verstand…