Amerika

Vandaag stonden twee dingen op het programma. Het eerste deel, was een foto maken van de Walt Disney Concert Hall, en het tweede deel omhelsde het bezoeken van een American Football wedstrijd tussen UCLA Bruins en New Mexico State in de Rose Bowl. Meest bijzondere van het tweede deel is waarschijnlijk nog wel dat het een idee van Paultje was.

Met betrekking tot het eerste deel, was misschien nog wel het meest opvallende dat bijna alles gesloten was. En dat voor een doodgewone zaterdag in een van de grootste steden van de Verenigde Staten. Het geheel gaf toch wel een klein beetje een absurde aanblik, en ik moet zeggen, dat ik toch wel blij was dat we uiteindelijk een plekje vonden waar we de warme hap voor vandaag naar binnen konden werken. Hetgeen daarvan dan weer behoorlijk onverwacht is, dat het ons gelukt is, om een voortreffelijke warme maaltijd inclusief drinken voorgeschoteld te krijgen voor het lieve bedrag van EUR4,23 per persoon.

Het eerste deel was zo gepiept, en aangezien het tweede deel pas om half acht ‘s avonds begon, hadden we nogal wat tijd tussen de twee over. Aangezien we totaal niets van Los Angeles wilden zien, besloten we ons door een aantal geocaches door Downtown L.A. rond te laten leiden. Zo gezegd, zo gedaan, en voordat we het wisten begon de tijd te dringen, en was het tijd om met de metro terug richting hotel te gaan. 15 keer hebben we onze naam gekrabbeld op een stukje papier, en ik mag toch wel zeggen dat in 14 van die gevallen we toch iets vonden vanwaar we een onverwacht fraai plekje konden bezichtigen in Los Angeles. Deze stad heeft ons vandaag aangenaam weten te verrassen met het tonen van een onverwachte schoonheid.

Inmiddels was het al 16.00 uur geworden en werd het zoetjes aan tijd om ons op te gaan maken voor onze eerste American Footballwedstrijd. Dat lijkt misschien wat overdreven, 3,5 uur voor aanvang van de wedstrijd, maar we wisten natuurlijk niet of het verkeer ons gunstig gezind was. Bovendien ging het parkeerterrein al om 13.30 uur open. We dachten dat dit niet voor niets zo vroeg geopend was, aangezien het stadion een capaciteit heeft van bijna 100.000 plaatsen. Bij het stadion aangekomen, werd het duidelijk dat we niet onder het betalen van 25 dollar uitkwamen om onze auto te stallen. Alle zijstraten waren vakkundig afgesloten, met voor ieder hek een mannetje of een vrouwtje. Nadat de auto een plekje gevonden had, zijn we richting stadion gegaan. Dat was nog zo’n 300 metertjes lopen. Bij de fanzone even rondgekeken en vervolgens hebben we onze ogen uitgekeken. Inmiddels was het etenstijd geworden en werden de BBQ’s uitgestald, de campingtafels neergezet, de TV’s aangesloten en al het etenswaar uitgepakt. Hier en daar werd nog een spelletje gespeeld, en op deze leuke manier kwamen de fans de tijd door totdat de wedstrijd ging beginnen. Wij keken er vreemd van op, maar het leek daar de gewoonste zaak van de wereld te zijn.

Rond de klok van 18.00 uur hadden we onze stoeltjes gevonden. We waren in het stadion aanbeland, inclusief flesje water en fototoestel. dat was allemaal geen enkel probleem. In eerste instantie leek het niet zo druk te worden, maar tegen 19.30 uur was het stadion toch voor driekwart gevuld. Alleen de goedkopere plaatsen waren nog niet geheel bezet. Na een indrukwekkend volkslied en een moment van stilte voor een recent overleden speler, kon de wedstrijd beginnen. Voor ons leken was het al lastig genoeg om in de gaten te houden waar de bal uithing. en voordat we het goed en wel in de gaten hadden, had ‘onze’ club al gescoord. Natuurlijk was ik niet te beroerd om even mee te juichen en ook het aanmoedigingsdeuntje zat er al snel in, hooligan als ik tenslotte een beetje ben.

We hebben ons prima vermaakt, en zijn een ervaring rijker, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het toch wel een lange zit was op niet zo’n comfortabele bankjes zonder rugleuning. Daar komt nog bij dat het steeds kouder werd, naar gelang er meer mensen huiswaarts keerden. Na drie kwarten van de vier gespeeld te hebben, was het een gewonnen race voor de USCA Bruins en bleven de punten keurig in de Rose-Bowl. en hoewel het volkomen tegen mijn principes in is, om de club voortijd in de steek te laten, won de kou het van de principes en hebben we het einde niet afgewacht. Niet te min was het een leuke dag en een geweldige avond.

 

0 0 votes
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

Paul niet natuurlijk. We hebben het stukje samen geschreven.

Groetjes,

Marieke

7 jaren geleden

Paul en hooligan????

Frank
7 jaren geleden

Ben benieuwd of wij vanmiddag net zoveel plezier beleven aan de wedstrijd PSV-AJAX.
Groetjes en geniet ze,
Frank