Amerika

Route 1 hebben we volbracht. Althans hetgeen wat we ervan wilden bewonderen. Behoudens dan één klein parkje, maar misschien dat we dat op de weg terug nog even meepikken. Misschien ook niet. En dan komt er overleg. Wat nu? Of beter gezegd, waarheen nu? Uiteindelijk viel de keuze op een stadje een kleine 500 kilometer ten zuiden van de plaats waar we deze ochtend nog wakker werden. Grootste nadeel van die afstand was toch wel het feit dat de route ons dwars door Los Angeles zou leidden. Met de reputatie van stad met veel verkeer, zouden we deze liever mijden, maar ja. Niets aan te doen zullen we dan maar zeggen. Normaliter zouden we iets minder dan zes uur nodig hebben, om de afstand te overbruggen. Uiteindelijk bleken het er 9 te zijn geworden. Tel daarbij nog de nodige stops op (om dingen te bekijken én om de inwendige mens te versterken), en je kunt begrijpen dat we de hele dag onderweg zijn geweest.

Één van de stops zorgde ervoor dat we dat we ruim twee uur mochten verblijven in het bekende Santa Barbara. In de reisgids die we bij ons dragen, stond een rondwandeling door het oude gedeelte van deze stad. Toen we halverwege waren, kon de wandeling ons niet echt bekoren. We besloten om wat geocaches te gaan doen, en zie daar. Nu zagen we de dingen die we eigenlijk willen zien in een stad. Nu konden we dwalen door kleine steegjes en terechtkomen in verborgen tuintjes of kleine pleintjes. Al deze fraaie plekjes stonden niet in een reisgids. Zo zie je maar, je hoeft niet altijd alles volgens het boekje te doen.