Amerika

De tijd vliegt, maar toch ook weer niet. De dagen zijn lang, en we zien weer ontzettend veel. Zo veel, dat we niet eens meer weten wat we twee weken geleden hebben gezien. Waarschijnlijk komt dat gedeeltelijk ook door het feit dat we vaak ‘s morgens geeneens weten wat we de volgende dag gaan zien. Twee weken zijn we nu alweer aan het rondtoeren, nog maar eventjes te gaan. Het programma dat we hadden gemaakt, is bijna helemaal afgevinkt. Dan moet ik er natuurlijk wel bij vertellen, dat het programma niet zo heel erg lang was. We laten onszelf liever verrassen door hetgeen wat er op ons pad komt. Neem nu als voorbeeld vandaag. Nadat we gisterenavond behoorlijk laat terug in het hotel waren na de wedstrijd van UCLA tegen New Mexico State, dienden we nog het hotel voor deze avond te boeken. We hadden globaal een paar ideeën. Één daarvan zou ons helemaal naar Santa Cruz leiden, maar eigenlijk vonden we dat te ver om te rijden op een dag. Aangezien we toch nog tijd genoeg hebben, besloten we om de etappe in tweeën op te splitsen. Zo gezegd, zo gedaan, en halverwege een hotel gezocht.

Nog steeds niet wetende wat we vandaag zouden gaan doen, gingen we onszelf ten ruste leggen. Deze ochtend de reisgids erbij genomen, in combinatie met google maps. Na wat gesleep en gescroll (fout Nederlands, ik weet het, maar vergeef me), zag ik een interessante naam voorbij komen op het scherm: Painted Cave. Marieke zocht het op in de reisgids, en we besloten dat dit onze eerste stop zou worden. En de eerlijkheid gebied te vertellen, dat deze stop de moeite waard was, ondanks dat je er binnen 5 minuten was uitgekeken.

Ander doel van vandaag was het loggen van onze 2000e geocache. Deze zouden we onderweg ergens doen. Hiervoor hadden we, ondanks dat het toch wel weer een mijlpaal is, niets bijzonders in gedachten. Toen Marieke Painted Cacve in de reisgids had opgezocht, viel haar oog op het stukje over Solvang. Een plaatsje dat in 1911 werd gesticht door Deense immigranten, en dat bijna geheel in Deense stijl was gebouwd. Dit zou onze tweede stop voor vandaag worden.

Toen we het plaatsje binnenreden, werden we verrast door het feit dat het zeer druk was. De kopie van De Kleine Zeemeermin, was bijna niet te zien. Nu weet iedereen dat het beeld dat origineel in Kopenhagen hoort te staan niet zo heel groot is, de versie die zich hier bevindt is nog kleiner. De drukte werd veroorzaakt doordat de Deense Dagen dit weekend gevierd werden. Een jaarlijks terugkerend evenement in Solvang, dat in het teken staat van de Deense folklore. We zijn weer eens met onze neus in de boter gevallen. Deense boter welteverstaan.