Amerika

Tikkerdetikkerdetik. Tiktdetikkertikkerdandetikkertikt?. Tiktikkertik. Tiktik. Alsmaar tiktikken om dat busje hier links voorbij te tiktikken. Tiktik. Tiktikkertik. Tiktdetikkerdandetikkertikt? Tikkerdetikkerdetik. Waarom moet je daarvoor tik-tikken vraag je je misschien af? Tikkerdetikkerdetik. Tiktdetikkertikkerdandetikkertikt?. Tiktikkertik. Tiktik. Eigenlijk heel simpel. Tiktik. Tiktikkertik. Tiktdetikkerdandetikkertikt? Tikkerdetikkerdetik. Als ik niet ,tiktik, voorbij het busje, dan kan ik geen, tikkertik, foto plaatsen. Tiktik. Tiktikkertik. Tiktdetikkerdandetikkertikt? Tikkerdetikkerdetik. Wel, ik kan het, tiktik, wel, maar er valt dan een, tikjetik, stukje weg. Tikkerdetikkerdetik. Tiktdetikkertikkerdandetikkertikt?. Tiktikkertik. Tiktik. En dat zou, tiktik,  jammer zijn, nietwaar? Tiktik. Tiktikkertik. Tiktdetikkerdandetikkertikt? Tikkerdetikkerdetik. Iedere dag maar weer iets, tikgetikt, bedenken om voorbij die kl…-tiktik-te bus te tikken. Tikkerdetikkerdetik. Tiktdetikkertikkerdandetikkertikt?. Tiktikkertik. Tiktik. Gelukt….

Vandaag was het eerste doel om de grote inkopen voor thuis te doen. Met andere woorden winkelen. Nu weet iedereen die ons een klein beetje kent, dat winkelen bij ons geen dagtaak is. We weten wat we willen. Hoeveel we willen. Wat we daarvoor uit willen geven, en misschien nog wel het belangrijkste: Waar we dat denken te kunnen volbrengen. Gewoon een kwestie van plannen en voorbereiden of zoiets, en dan kun je de garderobe weer gemakkelijk aanvullen binnen twee uurtjes. Nog voldoende tijd blijft er dan over voor leuke dingen te doen. Zoals het bezoeken van een of ander stadje, genaamd Sacramento.

Nou ja, stadje… Twee keer Eindhoven, Tennessee is geen stadje te noemen. We zijn hier al in 2009 en in 2010 geweest, dus we verwachten niet veel nieuws onder de zon te zien. In elk geval hebben we maar twee doelen alhier. De eerste is het bezoeken van een spelletjeswinkel. Dat doel werd snel volbracht, en ook hier zijn we weer met lege handen naar buiten gegaan. Het wordt welhaast normaal om een spelletjeswinkel binnen te gaan en niets te kopen. Gelukkig komt Essen eraan volgende maand. Zeker weten dat het dan niet lukt. Het tweede doel, was het zoeken van een geocache die we in de eerder genoemde jaren niet konden vinden. Nu iets beter voorbereid aan deze queeste begonnen en al snel was het prijs en konden we onze naam op het papiertje bijkrabbelen. Geeft toch wel een voldaan gevoel om deze uiteindelijk als gevonden te kunnen noteren.

Hierna even een pitstop bij de Starbucks. Voor de ene duurde die wat langer dan voor de andere, maar dat hoort erbij, om vervolgens al geocachend op zoek te gaan naar nieuwe leuke plekjes in Sacramento. Al bij de eerste is het prijs. Het gerechtsgebouw. Werkelijk schitterende kleine bronzen beeldjes staan hier, geflankeerd door allemaal wijze uitspraken over het recht. Verder naar de volgende, en we vallen van de ene verrassing in de andere. Dan is het weer op een schitterende manier verstopt, dan staat er plotseling weer een fraai beeld. Nee, het is en blijft een feit. Geocachen laat je leuke plekjes zien, waar je anders zo aan voorbij zou lopen.

Als laatste nog een korte pitstop bij de Starbucks. Als ik een cappuccino bestel, zegt de dame aan de kassa: “Another cappuccino? Do you have to drink them all by yourself?” De legendarische woorden van de bekende grijze filmster flitsen door mijn hoofd. “Nespresso…”. Zou de dame in kwestie denken dat ik hem ben? Maar dan bedenk ik dat dat niet juist is, maar dat het “How else?” dient te zijn. Bijna…

Langzaamaan komen we dichter bij Cottonwood. Morgenmiddag worden we daar \’verwacht\’. Eerst hebben we nog een paar dingen te doen. Zo moet er nog cacheonderhoud gepleegd worden bij enkele van de door ons hier in de omgeving geplaatste geocaches. Vervolgens willen we nog even ons maandrecord, van meest in een maand gevonden aantal geocaches, verpulveren. Ook ligt er hier vlakbij nog een oude cache, geplaatst in September 2000. Dat is een maand die nog niet voorkomt in onze Jasmer-matrix (ik verwacht niet dat iemand dit begrijpt, en ik verwacht ook niet dat iemand behoefte aan uitleg hierover wil hebben (zo wel, kom een keertje in Eindhoven, Tennessee langs zou ik zeggen en dan leg ik het met liefde en plezier persoonlijk allemaal aan je uit), dus dat doe ik dan maar ook niet), en we zodoende weer een vakje kunnen inkleuren. Als laatste hebben we nu al ruim drie jaar een munt in bezit. Deze heeft als doel om zo langzaam als mogelijk te reizen. De munt hebben we drie jaar geleden opgepikt tijdens het event dat Rob en Tracy voor ons hebben georganiseerd voor onze 1000e geocache. Nu wil het toeval dat morgenmiddag, enkele meters verder dan het event destijds, een geocaching evenement wordt georganiseerd. Ideaal dus, om deze munt enkele meters te laten reizen. En daarna? Op naar Rob, Tracy, Guiseppe, Sydney & Callie. We kijken er naar uit. Wel dien ik er even bij te zeggen, dat ik niet weet wanneer er weer een nieuw avontuur van ons gepubliceerd wordt. Misschien morgen, misschien overmorgen maar in ieder geval volgende week als we weer op weg naar huis gaan.

Tot tikkerdetiks.