De queeste van afgelopen week was het op zoek gaan naar de rode draad die door onze avonturen loopt. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, dat we ermee bezig zijn geweest, maar dat we iedere dag alleen maar heel kort ergens een moment hadden van: “O ja, de rode draad.”. Eigenlijk hadden we er ook geen tijd voor om er naar te zoeken. Ik hoop dat dat ons niet kwalijk wordt genomen, maar Lissabon is dan ook zo’n mooie stad. Overal is wel iets te zien. Een beeld, een fraaie gevel, een mooi doorkijkje. Te veel om op te noemen.

dag06-003Om het allemaal samen te vatten, Lissabon is een geweldige stad om een keer te bezoeken. Het is geen Rome of Parijs (neem ons mee, met name naar de eerste want daar zijn we nog niet geweest.), maar meer te vergelijken met een stad als Barcelona of Sevilla. Geweldig leuke steden om een keer gezien te hebben, maar om nu te zeggen, volgend jaar wil ik er weer naar toe, want ik heb nog lang niet alles gezien. Nou nee, dat niet echt.

dag06-004

Maar goed, dat was dus de nabeschouwing. Het vliegtuig zou pas om twee uur vanmiddag opstijgen, dus als we rond de klok van 1 op het vliegveld zouden zijn, waren we nog prima op tijd. Door de vele regen gisteren, hebben we het park dat vlak bij het hotel ligt, gelaten voor wat het was.

dag06-001

Vandaag echter was het weer fraai weer, en besloten we om heerlijk door het park te gaan wandelen. Helaas was de economische malaise ook in dit park goed zichtbaar, en waren de paden vol met gaten. Ook slecht onderhouden dus. We besloten om het park het park te laten, en af te reizen met de metro naar het centrum, om daar van een kopje koffie te genieten, en daarna over de Avenida da Liberdade terug te wandelen naar het hotel. Onderweg nog een multicache oplossend om zo toch wat extra details op te pikken.

dag06-002

Maar goed, als de tijd voorbij vliegt, wordt het al snel tijd om te vliegen (leuke zin voor onder het kopje wijs? bedenk ik me terwijl ik zit te typen), en weldra zijn we onderweg naar het vliegveld. Alles gaat voorspoedig, wat heet, zelfs meer dan voorspoedig. Het inchecken duurt inclusief wachten welgeteld 2 minuten. Door de security heen lopen, neemt ook niet veel meer dan 3 minuten in beslag, en zo is er nog meer dan voldoende tijd om een kopje koffie te nuttigen. Zelfs het vertrek van het vliegtuig verloopt voorspoedig, en ruim een kwartier voordat het gepland was verlaten we de grond in Lissabon en vliegen we door de lucht op weg naar het koude Eindhoven. Bijna een half uur voordat we oorspronkelijk zouden landen (de piloot had haast, dat was duidelijk te merken aan het opstijgen en het landen.), maken de banden van het vliegtuig het bekende piepgeluid. 14 minuten nadat we de piep van het rubber hoorden, staan we buiten op de stoep bij Eindhoven Airport. Compleet met bagage en al, volgens mij ook al weer een record. Maar, met een temperatuurverschil van bijna 20 graden in 2 uur kan ik eigenlijk maar één ding zeggen. Wat is het koud hier…..

dag06-005

 

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
8 jaren geleden

Beste schrijver, mag ik u als trouwe lezer heel hartelijk danken voor de leuke XXX!
Ik denk dat ik ook namens alle honderden trouwe lezers spreek, beste schrijver.
Tot een volgende editie van u, beste schrijver.

Tonnie
8 jaren geleden

Welkom weer in dat koude kikkerlandje van ons! Enne… bedankt!