U zult naar alle waarschijnlijkheid uw adamsappel even getest hebben bij het lezen van de titel, door middel van een keer te slikken. Maar trouwe lezer, wees gerust, want alhoewel we vandaag weer vele gevaren getrotseerd hebben, is er niets om zich ongerust over te maken.

dag03-001Want wat had u gedaan, als we een andere titel hadden gekozen? Laten we als voorbeeld bijvoorbeeld fattum nemen. Was uw nieuwsgierigheid dan geprikkeld? Als we voor fado hadden gekozen, was er een iets grotere kans, trouwe lezer, dat u een onweerstaanbare drang had gevoeld om dit berichtje te lezen.

dag03-002

Maar, beste lezer, wist u dat alle drie de woorden een gelijke betekenis hebben? Waarschijnlijk niet. Dat is ook niet erg, want ook wij wisten het niet, en zijn dit met behulp van wikipedia te weten gekomen. En ook de negatieve klank die dit woord heeft is helemaal niet nodig, want, trouwe lezer, het noodlot is niets anders dan een term die gebruikt wordt om de gedachte uit te drukken dat er een noodzakelijk en onveranderlijk verloop in het leven van een mens plaatsvindt, waarbij de persoon in kwestie niet bij machte is zelf invloed op deze gang van zaken uit te oefenen. Althans, zo leert de eerder genoemde site het ons. Het kan dus ook positief zijn. En, trouwe lezer, laat dat nu net hetgeen zijn, wat wij vandaag allemaal meegemaakt hebben.

dag03-003

Want, trouwe lezer, we hebben genoten van een leuke wandeling door het kasteel van Lissabon. Achteraf gezien, blijkt de prijs die we hiervoor hebben moeten betalen toch te hoog zijn geweest. Niet omdat er iets ergs gebeurd zo zijn, maar gewoon puur om het feit, dat hetgeen je krijgt voor het bedrag dat je betaalt toch aan de hoge kant is.

dag03-004

Daarna, trouwe lezer, vervolgden we het ons voorbestemde pad door een wandeling door de wijk Alfama. Één van wijken in Lissabon, waar de Fado zijn roots heeft. En, trouwe lezer, de eerlijkheid gebied ons te zeggen, dat ondanks dat de wandeling geheel gratis was, we er toch een behoorlijke prijs voor hebben moeten betalen. Zij het nu van lichamelijke aard, doordat er vele trappen beklommen en afgedaald dienden te worden.

dag03-005

Gelukkig kunnen we de trouwe lezer dan ook vertellen dat de betaalde prijs eigenlijk niet noemenswaardig is, zeker omdat die al weer vergeten was, na het nuttigen van een lekkere kop koffie.

dag03-006

En bijna zouden we u, trouwe lezer, vergeten te vertellen dat we tijdens deze wandeling een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van Lissabon, geheel onverwacht hebben mogen bezoeken. Duizelingwekkende dieptes mochten we inkijken, terwijl niets anders dan een dunne ijzeren staaf ons scheidde van de rand van de afgrond en de grond, tientallen meters lager.

dag03-008Genoten hebben wij, trouwe lezer, en ongemerkt hebben wij zo vandaag al bijna de helft van de 15 hoogtepunten die onze reisgids van Lissabon noemt mogen afvinken van het lijstje. Alle 15 zullen we ze niet bezoeken, mede door het feit dat niet alles ons kan boeien.

dag03-009

In de avond, togen we terug naar de enige verticale straatlift die Lissabon rijk is, om daar een paar foto’s te maken van Lissabon in de avond. Geen enkele moeite hebben wij ons getroost, om dit beeld aan u, trouwe lezer voor te kunnen schotelen. Ook al duurt het maar een schamele 29 seconden, ze zijn stuk voor stuk in HD te bewonderen, en dat ook nog eens Full Screen.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=-pH9UU8Vjfk[/embedyt]

Vandaar, trouwe lezer, dat wij ook later dan gewoonlijk aan dit relaas zijn begonnen, en dat u naar alle waarschijnlijkheid dit geheel pas een dag later zult lezen. Het zij zo, trouwe lezer, misschien dat het de volgende keer beter gaat.

dag03-010

Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.