Amerika

We tikken zondagavond, iets na de klok van 7 uur. De telefoon gaat, Marieke neemt op. Het gesprek komt vrijwel meteen op gang, en voordat iemand het überhaupt zou kunnen bedenken, is het zelfs al een gezellig gesprek. Totdat plotseling het moment daar is. Aan de andere kant van de lijn, wordt een zin uitgesproken, die onmiddellijk door Marieke, zij het in iets aangepaste vorm, zodat het voor mij wat duidelijker wordt, wordt herhaald. “‘Hullie Mam vroagt ofdaweij di joar ôk wir die fraaltjuhs doen.” Vol overtuiging antwoordde ik met een ja, maar de goede luisteraar moet toch ergens een trilling in die twee letters hebben gehoord die iets van twijfel weergaven. Uiteraard kon ja alleen maar het enige juiste antwoord zijn, want het woord ‘wir’ in de vraag impliceerde duidelijk dat we het altijd doen. Aangezien we een dag later op het punt staan om voor een weekje naar Lissabon te gaan, zou het suggereren dat het iets is dat we tijdens iedere reis doen. Maar wat? Fraaltjuhs….. Iets fraais bekijken? Geen idee, het zegt me werkelijk helemaal niets. Iedereen die mij een heel klein beetje kent, weet dat Brabants de taal is die ik prefereer boven het Nederlands, maar dit ging toch ook boven mijn pet. Wat zou er bedoeld worden? Hoe dan ook. Het gesprek ging gewoon verder alsof er niets aan de hand was, en ondertussen ging ik bedenken wat er bedoeld zou kunnen worden. Vijf minuten verder kwam er ook niks zinnigs bovenborrelen, dus dan de hulp maar ingeroepen van degene die pleit alles te weten. Inderdaad. Google. Maar wat is dat? Zelfs Google heeft geen idee wat er bedoeld wordt en antwoord met: “Uw zoekbewerking – fraaltjuhs – heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.” Nu ben ik ervan overtuigd dat 24 uur na publicatie van dit bericht onze goede vriend met een link naar deze pagina komt als de bewuste zoekterm ingegeven wordt, maar als ik die heb gelezen, ben ik geen streep verder gekomen, en heb ik nog steeds geen idee van hetgeen wij elke trip plegen te doen.

Queeste voor de komende week is klaarblijkelijk op zoek gaan naar hetgeen als een rode draad door onze avonturen loopt.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
O.O
8 jaren geleden

Veel plezier!

Tonnie
8 jaren geleden

Ha Marieke en Paul,

Wat denken jullie van: XXX?
Fijne reis en we gaan weer meegenieten, weet ik zeker!

Groetjes vanuit Eindhoven