Het grote voordeel van ongeorganiseerd op reis gaan, is en blijft toch wel het feit dat je à la minute kunt beslissen wat je gaat doen. Aangezien hier alles pas om 10 uur op zijn vroegst open gaat (Karin => Citytriptip 1: Check de openingstijden), hadden we bedacht om eerst het grote park (Karin => Citytriptip 2: Parque Eduardo VII) hier kort bij het hotel met een bezoekje te vereren. Klokslag 4 minuten voor half negen liepen we het hotel uit om naar het park te gaan. Nauwelijks 27 seconden op straat, of ik voelde de eerste druppels. Nu hebben we het geluk dat we slechts een 70-tal meters bij het hotel vandaan een metrostation hebben (Karin => Citytriptip 3: Zorg dat je kort bij het openbaar vervoer je hotel hebt), dus we hadden snel een plek om te schuilen én te bedenken wat we zouden gaan doen in plaats van het park (Karin => Citytriptip 4: Zorg ervoor dat je alternatieven achter de hand hebt). We besloten om naar het stadion van Benfica te gaan (Karin => Citytriptip 5: Zorg dat je iemand meeneemt die niet van voetballen houdt). Eenmaal daar gearriveerd, was het opgehouden met zachtjes regenen. De regen trotserend hebben we het stadion bekeken, en zijn we weer teruggekeerd naar het metrostation. Het winkelcentrum hebben we rechts laten liggen (Karin => Citytriptip 6: Een winkelcentrum niét bezoeken spaart veel tijd uit).

dag05-001

Na kort overleg, besloten we, mede omdat het water nog steeds in grote hoeveelheden naar beneden viel, naar het aquarium te gaan (Karin => Citytriptip 7: Doe dit alleen als je tijd over hebt óf als het héél hard regent). Na een tijdje in een lange rij onze tijd te hebben gespendeerd, waren we aan de beurt om kaartjes te mogen kopen. Iets meer dan 2 uur later waren we weer buiten, en konden we terugkijken op een bezoekje op een toch wel fraai aquarium.

dag05-002

Inmiddels was het weer droog, dus besloten we te gaan wandelen op het terrein waar in 1998 de Expo was, onderwijl van een lunch genietend (Karin => Citytriptip 8: Lunchen terwijl je loopt spaart tijd uit). Korte tijd later begon het weer te regenen.

dag05-003

Dus maar weer naar de metro, richting het centrum om daar ergens te genieten van een kop koffie (Karin => Citytriptip 9: Op 125 Rua 15 de Dezembro zit een Starbucks). Nadat onze jassen weer een beetje gedroogd waren, kwamen we tot de ontdekking dat warempel de zon een beetje was gaan schijnen. Ongeorganiseerd als we zijn, besloten we om een ritje met de kabeltram omhoog te maken (Karin => Citytriptip 10: Zorg ervoor dat je een dagkaart hebt voor het openbaar vervoer. Deze is overal geldig).

dag05-004

Na een wandeling, waarbij we genoten hebben van wederom een fraai uitzicht (Karin => Citytriptip 10: Jardim de Séo Pedro de Alcàntara), was het alweer tijd om terug te keren richting het hotel. Ondanks de vele regen die we vandaag gezien hebben, hebben we toch weer een geweldige dag gehad (Karin => Zie titel).

dag05-005

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
8 jaren geleden

Ook als ik geen Karin heet, mag ik jullie tips ook wel gebruiken he?