Bekomen van alle luxe, gaan we vandaag verder op pad. Eerst naar de stad Almeria, voor een korte rondwandeling. Volgens de reisgids heeft deze stad niet zo heel veel te bieden, en het bekijken ervan zal dan ook zo gebeurd zijn. Maar ons ken ons, en stiekem weten we dat het waarschijnlijk niet in ‘even’ zal gebeuren. Daarom hebben we ook een deel van de route die we voor vandaag bedacht hadden geschrapt. In plaats daarvan hebben we een speurtocht uitgezocht door Almeria, die ons langs verschillende kerken zal leiden.

In alle vroegte de auto geparkeerd, en op weg naar de eerste kerk van de route. De vragen zijn niet zo heel moeilijk, dus daardoor hebben we meer tijd om de kerk goed te bekijken. We wandelen verder, en besluiten om eerst op zoek te gaan naar een terras. We laten ons door de GPS volgen, en zoeken de dichtstbijzijnde geocache uit. We lopen de hoek om, en zie daar. John Lennon. Althans een beeld van hem.

We zetelen ons neer op het terras, en vragen onszelf af, waarom hier een beeld van John Lennon staat. Nader onderzoek leert ons, dat hij in 1966 hier Strawberry Fields Forever heeft geschreven, en dat men daarom hier een beeld van hem heeft geplaatst. Diegene die dit nummer een beetje kennen, weten dat het behoorlijk wazig nummer is. Naar het schijnt, heeft John Lennon dit nummer geschreven onder invloed van LSD. Waarschijnlijk zullen er over enige jaren, wereldwijd dus wel beelden van mij geplaatst worden. Ik bedoel, ik kan ook behoorlijk wazig schrijven, maar ik heb daar geen enkel hallucinerend middel voor nodig. Op zich een veel knappere prestatie dan die van Lennon toch? Stel je eens voor dat dat waarheid zou worden. Of zoals Lennon het zong. Imagine.

We vervolgen de wandeling, en komen zo uit bij het Alcazaba van Almeria. Dit zit er zeer fraai uit, en als ik kijk wat de entreeprijs is, zie ik deze nergens staan. In mijn beste Spaans, vraag ik op zijn Engels wat de entreeprijs is. Gratis, is het antwoord. Kijk, daar houden wij nu van. We gaan, gewapend met een folder, waarin de geschiedenis van het Alcazaba uitgelegd wordt, naar binnen, en laten ons verbazen. Aan dit Alcazaba kan men vele attracties in Spanje een voorbeeld nemen. Hier is alles onderhouden, en zuiver. Niet zoals zo vaak bij Spanjaarden het geval is onder het, ‘Het is gemaakt en het is af, nu doen wij niets meer, en over 100 jaar mogen ze het restaureren.’ motto. De tuin is netjes onderhouden. Nergens is afval te zien. Nee, hulde voor het bestuur van deze bezienswaardigheid.

Trouwens heel de stad Almeria weet ons positief te verrassen. Overal leuke doorkijkjes. Fraaie pleintjes. Mooie beelden. Fonteinen. Noem het maar op, en deze stad heeft het te bieden.

Terwijl we door deze stad wandelen, zien we overal het symbool van een poppetje dat aan het touwtjespringen is. Strak ontworpen, en mede daardoor vinden wij het wel leuk. Maar waarom we dat hier overal zien, weten we niet. In een toeristenshop, doen we navraag, en er wordt ons geleerd, dat dit poppetje bekend staat onder de naam Indalo, en dat het geluk brengt aan degene die het draagt. We besluiten om er een te kopen, en ik bedenk me dat dit voor Marieke wel 7 maanden te laat is. Maar goed, voor de toekomst dan.

We wandelen verder en verder, en al snel wordt het tijd, om nu toch Γ©cht verder te gaan naar het volgende gedeelte van de dag. Namelijk de woestijn van de Sierra Nevada. Hier zijn in het verleden (met name de jaren 60, (de periode dat ook John Lennon hier was, en een rol in een film heeft gespeeld), vele spaghettiwesterns opgenomen. Met name de films van Sergio Leone zijn bekend. Films zoals: For a few dollars more, A fistfull of dollars, en natuurlijk The Good, The Bad and The Ugly.

Als we de auto langs de kant van de weg parkeren om een stukje te gaan wandelen, hebben we een gevoel alsof we door Nevada in de VS aan het wandelen zijn. Stel je eens voor, dat we zometeen een man op een harmonica zien en horen spelen. Tegelijkertijd, bedenken we dat dat Gebeurde in het Westen, en dat we nu in het Oosten van Spanje zijn. Maar toch, de muziek van dit nummer van Ennio Morricone, past perfect bij de sfeer die dit gebied uitademt.

www.youtube.com/watch?v=16B1WDG7PsE

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
afke
8 jaren geleden

wazig schrijven is een er muziek onder zetten is twee.
Paul je bent dus pas op de helft.