Vandaag op tijd aan het ontbijt, want we hebben een redelijk lange reis voor de boeg. Sevilla staat namelijk op de planning en dat is vanaf ons appartement zo’n twee uur en driekwartier rijden. Van te voren hadden we al besloten dat we een daar een nacht over zouden blijven om niet meer dan 5 uur in de auto te hoeven zitten. we kunnen dus nu kiezen uit drie bedden om in te slapen, in Eindhoven, in Marbella of in Sevilla. Noem dat maar eens niet luxe!

We hebben ervoor gekozen om een hotel te kiezen buiten de stad, omdat we toch met de auto de stad in moeten omdat we pas om de middag in kunnen checken en we al om kwart over 11 in Sevilla aankwamen. We hadden niet al te hoge verwachtingen van de stad, maar dat bleek onterecht te zijn. Op iedere hoek is wel een fraai gebouw, ornament of een inlegtableau (waar er velen van zijn in Sevilla) te bewonderen.

Al lopend kris-kras door de smalle straatjes hebben we een goed beeld gekregen van deze werkelijk schitterende stad. De vele caches die we ondertussen meegepikt hebben, hielpen daar ook aan mee. Waar men in de USA nog wel eens de meest vieze plekjes uitzoekt om een cache te verstoppen, hier hebben ze de grootste moeite gedaan om de meest fraaie en soms goed verborgen schoonheden te laten zien. Ook al hebben we er een aantal niet kunnen vinden, de plekjes die getoond werden, waren er niet minder mooi door.

Uiteraard worden er in de reisgids ook een aantal hoogtepunten opgesomd. Één daarvan is de kathedraal, welke volgens de reisgids de vierde grootste kathedraal van de wereld is. Hij is inderdaad groot. Ook de toegangsprijs was behoorlijk groot, maar we zijn toch maar binnen een kijkje gaan nemen. We vonden het zeker niet de mooiste kerk die we ooit bezocht hebben, maar wel de moeite waard.

Het andere hoogtepunt het Real Alcazar bewaren we voor morgen, want daar stond vanmiddag een grote rij die niet vooruit te branden leek. Morgen vroeg nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Al met al was het een vermoeiende dag met vele kilometertjes in de benen, maar hebben we wel weer genoten.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marion
8 jaren geleden

Ik ben ooit heel lang geleden, 1992, ook in Sevilla geweest en heb me toen enorm druk gemaakt op 12 jarige leeftijd over de entree van de kathedraal, haha! Ik had toen al principes! Geniet nog van Sevilla.bz5b

Paul
Beheerder
8 jaren geleden

Nee, zat niet in de route van 12 kilometer.
Komt morgen (= vandaag) wel.

Elly
8 jaren geleden

Plaza de Espana ook al gezien??