Ziehier de naam van de allernieuwste attractie van De Efteling. Nog nooit gehoord? Dat kan kloppen, want zelfs de directie van De Efteling weet nog niet dat ze deze attractie gaan bouwen. Maar neem maar van ons aan, zodra ze hetgeen gezien hebben, wat wij vandaag hebben mogen bewonderen, dat deze attractie er gegarandeerd gaat komen.

We bedoelen maar, hoe en waar je ook kijkt, je ogen zullen telkens iets nieuws ontdekken. Alles wat je ziet, is precies dáár geplaatst met een bepaalde reden. Het geheel beeld de reis van Christopher Columbus uit die hij in 1492 maakte, toen hij Amerika ontdekte, dus het heeft nog een brok geschiedenis ook. Zo heel veel is er nu ook weer niet bekend over deze reis, dus verhalen genoeg die eromheen bedacht en geromantiseerd kunnen worden.

Nee, wij zien het al helemaal voor ons. Een wildwaterbaan, met een ingang a-là Villa Volta, waarbij je tijdens het wachten ook nog eens vermaakt wordt, doordat men je een verhaal voorschotelt. Het geheel zo lelijk, dat het vanzelf weer mooi wordt. Als je het geheel overziet, dat je bij jezelf denkt: ‘Dit kan niet!’ en toch hebben wij het vandaag mogen bezoeken, het kasteel annex monument Colomares in Benalmedena. Hierin worden Gotische, Arabische, Byzantijnse en de Romaanse bouwkunst gecombineerd. Een allegaartje dus. Maar erg bijzonder te noemen. En nee, dit keer komt de tip niet uit de vele reisgidsen die we tot onze beschikking hebben en ook niet van een billboard langs de kant van de weg. Nee, maar wel van hetgeen we ook standaard doen als we een plaats bezoeken, namelijk het kijken naar de ansichtkaarten om te zien wat de plaats te bieden heeft. Dit heeft ons al op veel bijzondere plekjes gebracht en zo ook bij dit bijzondere bouwwerk. (Dat jullie dus in de toekomst, als het aan ons ligt, kunnen zien in de Efteling).

Het kasteel zou dagelijks tussen 10 en 2 uur geopend zijn en tussen 4 en 6 uur. We stonden echter tot onze verbazing om 11 uur aan een gesloten deur. We zagen wel een auto bij de poort, maar dat was dan ook alles. Dus noodgedwongen maar eerst wat vocht tot ons genomen op een overdekt terras. Want ook deze ochtend was dat geen luxe, aangezien het regenwater nog altijd naar beneden komt. Na de warme versnapering, maar weer terug naar het kasteel. De kasteelheer kwam net weer aangereden in zijn rode cabriolet en gaf aan dat hij het kasteel zou openen. Hij had ons een halfuurtje geleden ook al gezien, maar aangezien het regende en het een openlucht-kasteel is, had het geen zin om naar ‘binnen’ te gaan. Nu het nagenoeg niet meer regende waren we welkom. En zowaar na een tijdje rondgelopen te hebben, klaarde het op en kwam er een vleugje blauw aan de hemel, wel zo leuk gezicht bij het maken van foto’s.

Vol goede moed, verder gereden om wat caches te gaan doen. Jammer genoeg was de opklaring maar van korte duur en toch maar besloten om terug te gaan naar het appartement. Maar vanuit de kust klaarde het op en tegen half vijf schijnt zelfs de zon. Dus toch maar weer even op pad. Ditmaal lijkt de opklaring van langere duur. Zelfs Afrika was al weer, zij het met enige moeite, te zien, dus dat belooft wat goeds voor de komende dagen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
8 jaren geleden

Hey luitjes,

nou, ik krijg spontaan zin om weer naar Andalusie te gaan, maar dan voor een paar weekn ipv 11 dagen. Wat een mooie plaatjes zeg!!

Geniet er nog van!

cindy
8 jaren geleden

Wauw………..op naar Kaatsheuvel.