Iedere keer als we in het Zwarte Woud zijn, gaan we wel een keer naar Straatsburg. Op de een of andere manier, blijft deze stad met zijn imposante Dom ons aantrekken. Natuurlijk komt dat ook door de enorme hoeveelheid geocaches die hier verstopt zijn, en die telkens als het ons lukt om er één te vinden toch weer een bijzonder plekje laat zien, dat we anders nimmer gezien hadden.

Zo ook vandaag. Ondertussen zijn we al een keer of vijf een dagje wezen geocachen in deze stad waar de zetel van de Raad van Europa zich bevindt, maar telkens hebben we grote moeite met de omschrijving die gegeven is bij deze speurtochten. We denken dat dat te wijten is aan het feit dat onze kennis van de Franse taal niet zo bijster groot is. Goed, we kunnen iets bestellen, en iets simpels vragen. Zelfs als we in de supermarkt te horen krijgen hoeveel we dienen af te rekenen, dan krijgen we het nog vertaald in ons hoofd, maar als er specifieke woorden aan te pas komen, dan wordt het toch wel moeilijk. Vandaag gingen we op pad, gewapend met een vertaalapp. En ik moet zeggen, het beviel goed, alhoewel de vertalingen die op het scherm verschenen vaak verre van goed waren, was ons meestal toch wel duidelijk wat er bedoeld werd, als we ons op de plek bevonden, waar we iets dienden te vinden.

Het moderne gedeelte, waar alle gebouwen zich bevinden van het Europese Parlement hebben we in 2009 al een keer bezocht. De oude binnenstad, kan ons meer bekoren, en hebben we de rest van de keren dat we hier waren bezocht. Zo ook weer vandaag. Op onderzoek uit, naar details van beelden in de toog van een kerk of een hek. Of een kogel die in een gevel zit. Zo zichtbaar dat waarschijnlijk niemand hem ziet. Kris-kras rollen door smalle steegjes op weg naar het volgende punt waar we iets dienen te vinden. Weer een stukje vertalen, en dan proberen te begrijpen. De tijd vliegt voorbij. We hebben het zo naar onze zin, dat we bijna vergeten koffie te drinken.

 

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
8 jaren geleden

Ik bedoelde natuurlijk Straatsburg en niet Salzburg! Slip of the pen!!!

9 jaren geleden

Ha Paul en Marieke,

Toen wij in Salzburg waren, begonnen wij in het Duits en kregen ook vaak antwoord terug in het Duits, hihi!
Ze zijn daar vanuit de historie immers tweetalig…. (ligt alleen erg gevoelig ivm 1914-1918)!
Nou nog veel plezier met geocachen! Enne.. doe het maar lekker rustigaan.
Lieve groet
Toni@

Kirsten
9 jaren geleden

Ik mis bij ieder verhaal toch weer de “vind ik leuk” button!!! Maar ik vind het leuk!