Duitsland

Heel de week al straalt het zonnetje ons tegemoet als we de rolluiken opendoen van ons bescheiden appartementje hier in Duitsland. Echter niet deze morgen. Dikke druppels vallen loodrecht naar beneden, en ze vormen luchtbellen in de plassen. Om de een of andere reden, zit in mijn hoofd dat dat geen goed teken is, en dat het voorlopig nog wel zal blijven regenen. We besluiten om onze plannen voor de dag, plannen te laten zijn. We ontbijten op het gemakje, en daarna komt Puerto Rico op tafel. Ook leuk een spelletje op zijn tijd. Als we na iets meer dan twee uur klaar zijn, en Marieke laureaat is, besluiten we om nog een potje Jambo te spelen. Ook hiermee laat Marieke mij alle hoeken van de kamer zien. We gaan onze lunch verorberen, en daarna zien we wel. Als we naar buiten kijken, ziet het er nog steeds mistroostig uit, en heb ik nog steeds weinig hoop dat de zon zich aan ons zal tonen vandaag. We besluiten om toch ergens heen te gaan om wat te gaan wandelen. We komen uiteindelijk uit in Offenburg. Een typisch Duits plaatsje. Aardig, maar verder niets bijzonders. Het blijft droog, maar het weer straalt weinig vertrouwen uit vandaag, Met een jas aan, is het nog goed te doen op het terras. Zou het droog blijven vandaag?

Ik heb er weinig vertrouwen in. Want na regen komt regent, zo leert de Dikke van Dale ons.