Duitsland

Vorige week typte ik al dat we waarschijnlijk deze week terug zouden gaan naar Karlsruhe. Volgens de oorspronkelijke planning, voor zover wij die al kennen, zou gisteren de dag zijn dat we daar weer heen zouden gaan. De regen gooide echter roet in het eten en maakte dat we gingen ‘herplannen’. Vandaag dus Karlsruhe. Afgelopen week al veel fraais van deze stad gezien, en vandaag dus weer. Nagenoeg dezelfde route gewandeld, maar dan een route met een andere insteek dan de vorige. Het blijft verbazingwekkend hoe het kan dat je dan een compleet andere beleving van een stad hebt. Zo stonden we op een bepaald moment bij een kerk, die we de vorige keer compleet gemist hebben. En dat terwijl we alles eromheen geestelijk wel hebben meegekregen.

In gedachten noemde ik vorige week deze Duitse stad al bij zijn, in onbruik geraakte, Nederlandse naam, Karelsrust. Dit zullen velen nog wel kunnen begrijpen. De naam die deze stad deze ochtend voor een dag van mij kreeg, behoeft wellicht wat meer uitleg.

Hoe heerlijk moet het zijn, als je na meer dan 40 jaar trouwe dienst voor je werkgever eindelijk mag gaan genieten van het niets moet? Niet meer de dagelijkse sleur van opstaan, werken, thuiskomen, eten, slapen. Lijkt me geweldig om te kunnen zeggen: ?Ik stap niet meer in die tredmolen.? Hoe geweldig zou het ook zijn, als je na al die jaren zou kunnen zeggen dat je klaar bent met je werk? Alles waarmee je bezig bent, is aan het einde van die laatste werkdag afgerond. Je werk is daarmee ook echt klaar. Het lijkt me schier onmogelijk, zeker als je in een productiebedrijf werkt, om zoiets te kunnen bewerkstelligen. Het zal waarschijnlijk alleen een ambtenaar lukken om zoiets voor elkaar te kunnen boksen. ??n van onze trouwe lezers, zal ons over een tijdje antwoord op deze vragen kunnen geven. Voor vandaag, kunnen we alleen maar zeggen dat we er eentje op jouw gezondheid hebben genomen, terwijl we heerlijk in het zonnetje zaten op een terras in Franksruhe.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
9 jaren geleden

Hoi Paul en Marieke,
Bestaat er ook een plaats in Duitsland Frsnksruhe? In ieder geval gisteren op het terras met heerlijk weer en geselecteerde (ex)collega’s mijn afscheid gevierd en zo’n soort stad moet het zijn. Momenteel vakantie tot
1 augustus en dan FPU. Met dit weer is het echt genieten. Bedankt voor jullie felicitaties en de leuke kaart van jullie en Jack en Elly. Geniet van jullie laatste uurtjes want het werkende leven komt er weer aan. Groetjes Frank.