Amerika

Soms is het moeilijk om te beginnen met het verhaal van de dag. De indrukken die je dacht te hebben opgedaan die dag, heb je al op een rijtje gezet. En dan gebeurt er weer iets, dat t? bijzonder is om niet te vertellen, maar aan de andere kant drukt het alle andere gebeurtenissen van de dag dan naar de achtergrond.

Zoals elke dag, vakantie of niet, begint de dag met het vrolijke gezang van de wekker. Uitslapen vandaag, want het gebl?r begint pas om 7 uur. Ontbijt om 8. Een B&B is dan toch wel iets anders dan een hotelketen.? Het ontbijt wordt voor je gemaakt en bij aankomst in de eetkamer stond het daar op me te wachten. Een cocktail van aardbeien en banaan. Vol verwachting op wat nog ging komen, heb ik de cocktail onaangeroerd laten staan. Er volgden nog een heerlijke pastei van aardappelen, en een toast met daarop ei. Aardappelen op nuchtere maag is nieuw voor mij, maar ik moet eerlijk zeggen, dat het me goed is bevallen. Daarna het overleg wat vandaag te doen. Het lijkt er wel op, dat Yellowstone niet aan ons is besteed. Net zoals 5 jaar geleden, daalden ook vandaag de regendruppels naar beneden. Een blik vanaf het balkon, leerde ook nog eens, dat het zicht niet geweldig was, daar wij vandaag geen enkele berg konden zien, terwijl we gisteren een schitterend uitzicht hadden op een berg. Aangezien we drie dagen hier hebben, hebben we ook een keus, en na een kort overleg werd besloten om vandaag een dagje cultuursnuiven te gaan doen. We kozen ervoor om een bezoek te brengen aan maar liefst vijf musea.

Het 1e museum, was het wapenmuseum. Indrukwekkend, we wisten niet eens dat er zoveel wapens op de wereld waren. Daarna gingen we naar het Yellowstone museum, dat handelde over de geschiedenis van, en de dieren die er leven. Het derde museum, was het Buffalo Bill museum. We kenden de naam van de boeken, maar wisten om heel eerlijk te zijn, niet dat de man ook echt heeft geleefd. Daarna naar het museum voor Western Kunsten. Net zoals ieder museum met kunst, kun je het heel simpel kwalificeren als mooi, of niet mooi. Gelukkig was er behoorlijk wat moois te bewonderen. Het laatste museum, was het museum over de indianen. Ook hier weer heel fraai opgezet, en educatief.

Na al deze verrijkingen van de grijze massa een stukje wezen wandelen, alvorens te beginnen aan een bordspel. Le Havre…. We kenden het nog niet, maar hadden er al wel vaker van gehoord. Na een geweldige uitleg, konden we beginnen aan het spel, en eigenlijk is het een vrij eenvoudig spel. Slechte keuzes zijn er eigenlijk niet, maar omdat er zo ontzettend veel keuzes zijn, wordt het moeilijk om te beslissen wat de juiste strategie kan zijn. Enkele uren verder sloot Rob het spel winnend af, op de voet (1 punt) gevolgd door Marieke.

De avond is ondertussen al ingevallen, en voordat we gaan eten, krijgen we te horen van de eigenaresse van de B&B, dat ze in de supermarkt heeft gehoord, dat het sneeuwt in Yellowstone. Ach, sneeuw hebben we 2 jaar geleden ook al gehad in Lassen NP. Het kan best wel mooi zijn, maar ook koud. We besluiten ter plekke dat we morgen toch naar Yellowstone gaan.

Een lasagne verder, wandelen we op het gemakje terug naar de B&B, om nog een spel te gaan spelen. We passeren het Dug Up Gun Museum (Opgegraven Geweren Museum). We gaan naar binnen, en zien daar allemaal geweren, pistolen en nog meer van dat wapentuig dat decennia onder het zand heeft gelegen. Dat verklaart ook meteen de naam van het museum.

Rob raakt aan de praat met de eigenaar van het museum, Hans. Hans heeft twee paspoorten, een Amerikaans en een Duits, en vertelt honderduit over wapens en de geschiedenis. Terloops komt het gesprek op vandaag de dag, en voordat Marieke het goed en wel weet, staat ze daar midden in het museum, met het geweer in haar hand, dat Hans net uit zijn broekzak heeft gehaald. Gelukkig heeft hij er wel voor gezorgd, dat we er zeker van waren dat er geen kogels meer in het pistool zaten. En ik? Ik heb het wapen behandeld, gelijk de cocktail van vanmorgen.

Zoals gezegd, wordt de dag afgesloten met een indrukwekkende gebeurtenis. En de sneeuw die in Yellowstone gevallen zou zijn? Wal-Mart roddels…..

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
9 jaren geleden

Geef mij maar een sneetje peperkoek en een bruine boterham met kaas!
Maar een stukje fruit is ook nooit weg hoor Paul!