Amerika

Elvis is overleden, op 16 augustus 1977.? Een dinsdag, die de geschiedenisboeken is ingegaan als een sombere, zwaarbewolkte dag,? waarop zo nu en dan regen viel. Hij werd slechts 42 jaar oud. Te jong dus om Abraham te mogen aanschouwen. Ook ik ben daar nog te jong voor, maar vandaag heb ik wel het geluk gehad dat ik Abraham hebben mogen bewonderen. Overrompelt door deze plotselinge ontmoeting, nog vergeten te vragen waar ik de mosterd moet gaan halen. Maar goed dat ik helemaal niet van mosterd hou.

Een titel en ??n alinea, en ik heb alle kernwoorden voor vandaag gebruikt. Eenieder die af en toe geen touw kan vastknopen aan mijn gedachtengang, heb ik ??n troost. Soms lukt het mij ook niet om mezelf te volgen, maar dat terzijde. De kernwoorden voor vandaag zijn: Gevangenis (Jailhouse), Rots (Rock), Abraham (Lincoln), regenachtig. Wat Elvis er dan mee te doen heeft? Simpel, hij was de zanger van de titel, en hij is overleden op een sombere dag, voordat hij 50 werd. De connecties mag je dan verder zelf bedenken.

————————————————————————–

Ik snap heel goed dat jullie Paul’s gedachtengang niet altijd begrijpen, dus zal ik in het kort de steekwoorden verduidelijken. Regenachtig, dat was het vandaag zo nu en dan. Er stond ook nog een behoorlijke wind en het donderde en bliksemde af en toe (alleen de meters bier ontbraken nog).

Onderweg zijn we plotsklaps Abraham Lincoln op de snelweg tegengekomen, we konden hem niet missen, aangezien hij van een hoogte op ons neerkeek.

Het bijzondere aan een de genoemde rots welke we vandaag gezien hebben, is dat er een boom op groeit welke normaliter alleen op zachte ondergrond groeit.

De gevangenis, betrof Wyoming Territorial Prison State Historic Site. In deze gevangenis zat Robert LeRoy Parker gevangen. Beter bekend als Butch Cassidy. Wereldberoemd, er is zelfs een film over hem gemaakt, en toch werd hij maar ??nmaal in zijn leven veroordeeld.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tonnie
10 jaren geleden

Ha, een welkome aanvulling die uitleg van Marieke, haha! Het schrijversduo “Smetbal” is weer goed bezig geweest!! EN natuurlijk weer prachtigwe foto’s!
Groetjes en reis ze

Frank
10 jaren geleden

Nog van harte gefeliciteerd. Op jouw advies even naar de Beach Boys gekeken maar ook bij hen heeft de leeftijd op zanggebied zijn tol geeist. Zat de Sundance Kid ook gevangen? Groetjes.