Amerika

Op 14 juni jongstleden sloot ik een verhaaltje af met de zin: “En wat als het wel klikt? Tja, dan zullen we waarschijnlijk nog wel een keer terug gaan naar Katoenbos.”

En het klikte. Het klikte dusdanig goed, dat toen het moment eenmaal daar was, dat we tijd over hadden in ons schema, we besloten om nogmaals een kleine omweg (ongeveer 400 kilometer) te maken, om terug te gaan naar Cottonwood. De laatste keer dat we daar waren, logden we voor de 1000e keer een geocache. Aangezien het schatzoeken de afgelopen weken voortvarend ging, leek het ons wel leuk als we hier voor de 1100e keer onze naam op een stukje papier konden krabbelen.

Zogezegd, zogedaan. Vanmorgen in alle vroegte vertrokken om de laatste 16 schatten te zoeken. Helaas hadden we net iets meer moeite. De eerste 10 schatten wilden zich niet laten vinden, dus we waren al een behoorlijke tijd onderweg, voordat we ?berhaupt iets op een papiertje konden krabbelen. Net op het moment dat we de moed opgaven, begon het allemaal te lopen en werd het ene na het andere kistje gevonden. Voordat we het wisten stond de teller op 1099 en konden we op pad voor de volgende, voor ons speciale, geocache.

Daarna eventjes terug naar het hotel voor een snelle opfriscursus en daarna op pad naar drie mensen die in enkele dagen tijd een definitief plekje in onze hart hebben weten te veroveren. Rob, Tracy & Arne.

Hoewel men in Amerika het woord niet kent, kunnen we toch wel zeggen, het was gezellig. Nu weet ik dat deze blog iedere dag vertaald wordt, zodat onze Amerikaanse vrienden, ook onze avonturen kunnen volgen, ?n ik weet ook dat het woord gezellig vertaald wordt. Maar hetgeen ik nog meer weet, is dat die vertaling de lading van het woord niet dekt. Gewoon omdat het woord gezellig uniek is voor de Nederlandse taal, en er geen enkele andere taal is, die een woord heeft dat precies d?t weergeeft, wat het woord ook daadwerkelijk inhoudt. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze alledrie precies weten wat het inhoudt. We hebben vandaag genoten van een drietal, voor ons nieuwe, spellen. Het ene wat leuker dan het andere, maar dat maakt helemaal niets uit. Zolang je maar een leuke tijd hebt, en die hadden we.

Een gevleugelde uitspraak hier is: Time flies when your having fun. En dat deed de tijd dan ook. Al snel was het tegen middernacht en was het tijd om weer afscheid te nemen. ??n ding weten we zeker. Het was een tot ziens, en niet een vaarwel.