Amerika

Bijna vier weken zijn we nu in Amerika geweest. Vier weken waarin we vanalles en nog wat gezien & gedaan hebben. Zo veel dat we bijna niet eens meer weten wat gedaan hebben. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat we zaten te luisteren naar de ode aan de koe, maar als ik aan die avond in het theater terugdenk, dan lijkt het alsof het gisteren was dat we zaten te luisteren en te kijken naar de verrassende optredens aldaar. We hebben veel gezien deze ronde. Weinig nieuwe dingen al met al deze reis, maar wel eentje met vele hoogtepunten. Het meest verrassende nieuwe park dat we deze ronde bezocht hebben is Pinnacles NM, maar natuurlijk mogen we Cedar Breaks ook niet uitvlakken. Om alle parken die we deze ronde gezien hebben, zal ik ze allemaal moeten typen in de volgorde van de route die we hebben afgelegd. Yosemite NP, 1880 Railroad Town, Lassen NP, Bodie NM, Mono Lake, Cedar Breaks NM, Bryce Canyon NP, Zion NP, Sequoia NP, Kings Canyon NP en als laatste Pinnacles NM. Nu ik dit lijstje zit te typen blijf ik toch het idee houden dat ik iets vergeten ben. Misschien toch maar even de foto’s terugkijken.

Zoals hierboven al gezegd, we hebben zo ontzettend veel gezien en gedaan, dat het wel lijkt alsof we ik weet niet hoelang zijn weggeweest. De flexibiliteit van het ook boeken van een minimum aantal aan hotels, bleek ook dit jaar weer een gouden greep te zijn. Enkele malen hebben we onze reis aangepast aan de wensen die we op dat moment hadden. Hierdoor hebben we iets meer gereden dan de 6000 kilometer die we vooraf gecalculeerd hadden. Het zijn er 7250 geworden om precies te zijn. Indien we niet terug waren gegaan naar Katoenbos ?n geen kleren hadden gekocht boven Sacramento, maar gewoon in Las Vegas, dan waren we zelfs onder de 6000 kilometer uitgekomen, maar de tweede keer Katoenbos hadden we voor geen goud willen missen. In totaal zijn we ruim vier dagen daar geweest en ook voor daar geld, het lijkt wel een eeuwigheid dat we daar zijn geweest, zoveel hebben we gedaan. Maar ook hier telt, de tijd vloog voorbij. We hebben het waarschijnlijk al wel vaker getikt, maar dit was voor ons beiden toch h?t hoogtepunt van deze trip. Zelfs zo’n hoogtepunt, dat het heel waarschijnlijk is, dat we onze toekomstige reizen naar de VS zullen aanpassen zodat we weer een bezoekje kunnen brengen aan Katoenbos. Meteen kan ik er dan bijzetten dat juist d?t reisdoel er bij de volgende trip naar de USA niet in zal zitten. Want Amerika is meer dan alleen maar het Westen van het immense land. We hebben al zitten denken over een reis van LA naar Miama. Of van Denver naar Dallas. Of van….. ??n ding zal in elk geval wel duidelijk zijn, we zijn hier voorlopig nog niet uitgekeken. Nog vele dingen willen we zien, nog vele dingen willen we hier doen. Nog vaker willen we een eeuwigheid voorbij laten vliegen.