Amerika

Na drie en halve week is de laatste dag van onze vakantie al weer aangebroken. Dat wil zeggen de laatste dag dat we nog iets kunnen ondernemen. Morgen staat de vliegreis op het programma en doordat we met de tijd mee vliegen, komen we pas donderdag in Nederland aan. Deze dag voelt dus als de laatste echte vakantiedag. Het was vandaag tijd om de auto in te leveren welke zo”n 7250 kilometertjes heeft afgelegd. Vervolgens de trein nar het centrum gepakt om nog een dagje San Francisco te doen. Aangezien we hier al twee keer eerder geweest zijn, hoeven we de echte toeristenplekjes niet meer te bezoeken en hebben we de tijd om de wat minder bekende plekjes te bezoeken.

Een van die wat minder bekende plekjes is het Cable-car museum. Dit gratis toegankelijke museum laat je de machinerie?n achter (of liever gezegd onder) de cable-car zien. Grote rollen met kabels zijn er nodig om de vier lijnen aan te kunnen drijven. Al sinds 1873 rijdt, dit unieke vervoermiddel, al rond in de stad. Even leek het erop dat de ouderwetse en niet effici?nt genoeg zijnde cable-car plaats mets maken voor een bussysteem. Echter in 1946 reden de cable-cars weer als vanouds.) Al hebben de cars wel veel te leiden gehad onder de aardbeving in 1906. Zo leer je nog eens iets. Het is niet zo dat dit museum bij een eerste bezoek aan San Francisco op het programma moet staan, want dan is er wel iets meer te zien. Maar na drie keer is dit een leuke en verrassende toevoeging aan al hetgene dat de stad te bieden heeft.

Net als vorig jaar wilden we een bezoekje brengen aan de oude speelmachines. Ook dit jaar hebben we er ons weer goed vermaakt en een aantal oude (en moderne) machines middels een paar kwartje aan de praat weten te krijgen. Terwijl we druk bezig waren om ons te vermaken met al deze oude apparaten, was het plotsklaps tijd om in te checken voor de vlucht van morgen. Zo gezegd, zo gedaan, en in het speelautomaten museum hebben we even in zitten checken in het vliegtuig. Nu hopen dat de stoelen ook op een dusdanig gunstige plaats staan, zoals het plaatje op de telefoon aangaf.

Na een Japanse maaltijd genuttigd te hebben werd het weer tijd om ons hotel op te gaan zoeken en ons voor te gaan bereiden op de reis van morgen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
14 jaren geleden

Weet je dat je in Zeeland net zo kunt genieten als waar dan ook in de wereld. Het zit hem toch in de mensen om je heen. Dus met Alfred zal het allemaal best goed gkomen. Inderdaad Oud? Nieuw? Het maakt niets uit ­čśë

Tante Trix
15 jaren geleden

dan wil ik wel mee in de koffer.