Amerika

Schoenendoos, schoenenwinkel, schoenenverkoper, schoenpoets. Al deze woorden zijn terug te vinden in de Dikke van Dale. Ik vraag me echter af of ook het woord ‘schoenenboom’ daarin terug te vinden is. (Waarschijnlijk niet, want de spellingcontrole geeft nu aan dat het geen goed Nederlands woord is). Ook al is het dan geen goed Nederlands woord, de schoenenboom bestaat wel zeker. Zo maar ergens halverwege tussen Redding en Carson City staat een schoenenboom. Van beneden tot aan de top vol met schoenen. Enkele stuks, maar ook enkele paren. De schoenenboom was zeer waarschijnlijk aan onze aandacht ontsnapt als niet iemand eraan gedacht had om hier een cache te verstoppen. Zo zie je maar weer, door het cachen kom je op plaatsen waar je anders niet zou komen. Bij de schoenenboom hebben we een man gesproken, welke ons vertelde dat de schoenenboom af en toe leeg is. Waarschijnlijk zijn ze weggelopen. Nancy Sinatra song niet voor niets ”These boots are made for walking, that is what they do”.

Maar voordat we deze boom passeerden, hebben we nog genoten van een prachtig meer in Lassen. Ter onderbreking van onze 5 uur durende reis naar Carson City hebben we een wandeling van zo’n anderhalf uur langs dit meer gemaakt en een bezoekje gebracht aan het Loomis Museum. Een ode aan de man welke in 1914 foto”s genomen heeft van de vulkaanuitbarsting van Lassen-Peak. (Eerlijk gezegd waren we vorig jaar ook al in dit museum geweest, maar toen heb ik niet zo goed opgelet, omdat ik het toen nodig vond om daar flauw te vallen). Dus nu een tweede poging gedaan.

Na onderweg nog een aantal keren gestopt te hebben om ons aantal gevonden schatten in de richting van de 2000 te brengen, arriveerden we rond 18:00 uur op onze overnachtingsplaats.

Maar het belangrijkste dat we vandaag geleerd hebben is toch wel dat schoenen niet uit de fabriek komen, maar gewoon aan een boom groeien.