Amerika

De hoogste waterval van Noord-Amerika. De op 5 na hoogste waterval van de wereld. Als er zoiets aangekondigd staat, dan ga je toch even kijken als je dan toch in de buurt bent? Inderdaad, wij dus ook. Een korte wandeling van een kilometertje of 7 leidde ons naar deze waterval. Of toch niet? Technisch gezien wel, maar als er iemand n?t even voor jou is geweest om de kraan dicht te draaien, dan is er toch wel sprake van een lichte vorm van teleurstelling. Dus de hoogste waterval van Noord-Amerika? De op 5 na hoogste waterval van Amerika? NU!!! EVEN!!! NIET!!!

Later op de dag een wandeling van een paar kilometer naar Mirror Lake. Maar dezelfde persoon die het water heeft dichtgedraaid bij Yosemite Falls, is ook daar langsgeweest. Het meer dat geroemd wordt in de reisgidsen, is nu niet meer dan een modderpoel. Ook weer een gevalletje van : Prachtig! maar NU!!! EVEN!!! NIET!!!

Het eerste gedeelte van de titel is nu wel duidelijk. Begrijp ons niet verkeerd. Yosemite NP behoort volgens velen tot ??n van de mooiste parken van de Verenigde Staten, en dat kunnen we alleen maar beamen. We hebben vandaag genoten van vele hoogtepunten. ??n van die hoogtepunten brengt ons dan meteen bij het tweede gedeelte van de titel. De beer is los!!!

Wat doe je als er een beer voor je staat? Deze vraag flitste deze ochtend door onze hoofden toen deze situatie zich voordeed. Natuurlijk wisten we het antwoord wel, we gaan immers voor de 3e keer naar Amerika, met onder andere als doel het zien van een beer in het wild, dus als je een beetje bent voorbereid, dan weet je het antwoord wel. Maar we hoefden ons er niet druk over te maken. Wij zaten in de auto, en de beer stak de weg over. We hebben even voor hem staan te wachten, maar voordat we onze fotocamera konden pakken, was hij al weer uit beeld verdwenen. Maar we hebben een beer in het wild gezien, en dat is hetgeen dat telt.