Amerika

Vandaag wilden we een korte glip van Yosemite NP meepikken. Dat leek wel te gaan lukken, aangezien google maps aangaf dat de reistijd zo”n 3 uur in beslag zou nemen. Echter Tommie was het daar niet helemaal mee eens en schotelde ons een reistijd van 5 uur voor. Normaliter is dat voor ons geen probleem, want vroeg op-ontbijten- en in de auto, is eigenlijk een vast vakantie-ritueel voor ons. Maar we moesten vandaag eerst nog ons vehikel op gaan halen. En dat nam iets meer tijd in beslag, aangezien er nog wat meer mensen besloten hadden om op deze dag hun rental car op te gaan halen.

Ons hotel was al geboekt, dus daar hoefden we ons geen zorgen om te maken. Het pittoreske Jamestown mocht ons rond 15:30 uur verwelkomen. Aangezien het stadje de moeite waard was en er ook nog een State Park lag, moest Yosemite NP maar tot morgen wachten. Want we wilden natuurlijk vandaag ook nog de nodige caches doen om ons GROTE doel te halen. Dit is redelijk gelukt, de teller stond vanavond op 6.

Jammer genoeg waren we voor het State Park Railroad 1897 te laat voor de rondleiding. Het park zou 10 minuten na onze komt sluiten. Maar zonder ook maar 1 cent (of liever gezegd dollar) te betalen, mochten we toch nog een blik werpen. Hier hebben we 25 minuten over gedaan, aangezien de deuren van de loodsen nog niet dicht waren. We hebben tal van oude locomotieven gezien, welke te zien zijn geweest in de films Back to the Future en Wild Wild West. In de gauwigheid nog heel wat foto’s gemaakt. Ook zonder de rondleiding zeer de moeite waard.