Amerika

We zijn onderweg van San Francisco naar Cottonwood. Want in Cottonwood daar ligt een belangrijk deel van onze reis, namelijk het behalen van onze mijlpaal, van 1000 caches.

Deze dag bracht ons onderweg langs Sacramento. De oplettende lezers, denken nu, deze stad hebben ze vorig jaar toch al gezien? Klopt, maar we gaan toch ook meer dan eens naar pak hem beet, Den Bosch, Maastricht of Deventer. Omdat het zo”n leuke stad is en er altijd wel iets te beleven valt, al zijn het maar de leuke kleine winkeltjes. Het gegeven dat het altijd wel de moeite van het bezoeken waard is brengt ons ook dit jaar in Sacramento. Hier hebben we vorig jaar alle hoogtepunten al gezien, dus konden we vandaag op ons gemak door de oude stad struinen en en passant wat caches meepikken om het grote doel weer een stapje dichterbij te laten komen. Maar helaas niets was minder waar, want nu het grote doel in zich komt, lijken de caches zich voor ons verborgen te houden en willen ze maar niet boven water komen. Nou ja, op een na dan in Sacramento. Nu moet gezegd zijn, we zoeken ook niet langer dan 5 minuten, want anders is het zonde van de tijd. Want naast het schatzoeken willen we natuurlijk ook nog andere dingen zien.

Na een halve dag ons vermaakt te hebben in deze leuke stad, kon de reis van 2 uurtjes beginnen om op onze slaapplaats in Red Bluff uit te komen.

En onderweg wilden de schatten zich wel voor ons openbaren, om te beginnen met een thuis opgeloste puzzel over een Japans telraam. En zie daar, wie staan er als tweede in het logboekje… jawel Team Pair-O-Dice. Altijd leuk om samen met onze nieuwe vrienden in een boekje verenigd te worden.

Nu we het toch over caches hebben, wil ik nog even terug gaan naar de dag van gisteren. We waren om zoek naar de cache genaamd Dino. De hint was: op neushoogte. Tja dat kan natuurlijk nog van alles betekenen. We weten dan wel dat we niet op de grond hoeven zoeken. Zoeken hier, zoeken daar. En ineens was hij daar een heuse dinosaurus in de boom. Toch blijft het gek dat er dag en nacht ergens op de wereld een dinosaurus in de boom hangt en je er geen weet van hebt.