Amerika

Na anderhalve dag en twee avonden het licht, geluid en drukte van Las Vegas weer een keer te hebben mogen aanschouwen, werd het weer tijd om door te rijden en de rustige natuur in te gaan. In eerste instantie was het de bedoeling om nog 1 nacht in Las Vegas te vertoeven, later deze reis, maar waarschijnlijk vinden we twee avonden wel genoeg. We komen er vast nog eens ooit terug. En door Las Vegas te laten liggen op de terugreis naar San Francisco geeft ons mogelijkheden om nog een voor ons onbekend park te kunnen zien.

Het shoppen van vanochtend viel erg tegen. De prijzen zijn hier een stuk hoger dan in het noorden van Californi?, wat ons deed besluiten om na een paar winkels gecheckt te hebben, de winkels te laten voor wat ze waren en maar door te rijden. Zo hadden we tijd over om Cedar Breaks National Monument te bezoeken.

Dit is een kleine Canyon. Het oogt als een nationaal park, maar dan een stuk kleiner. Zeer de moeite waard, zeker omdat we in de buurt waren. (Het ligt zo”n 45 minuten rijden van ons hotel in Cedar City. En dat is voor Amerikaanse begrippen slechts een kippeneindje). We hebben overigens wel een uur verloren. Dit maal niet omdat we 70 kilometer over een onverharde weg moesten rijden, maar omdat we te maken krijgen met Utah-time. En deze staat loopt een uur voor.