Amerika

De hoogtepunten die in onze reisgids over San Francisco vermeld zijn, hebben we allemaal al bezocht de afgelopen dagen en drie jaar geleden. Is er dan niets te zien en te beleven? Zeker wel, vandaag hebben we, niet gepland, de tuinen en parken van San Francisco bezocht.

Toen we deze ochtend op pad gingen, hadden we bedacht dat we ons vandaag door het gevoel en de caches die op de GPSr verschenen, zouden laten leiden. Als eerste kwamen we terecht in de volkstuinen van San Francisco. De volkstuinen zijn iets anders dan wij gewend zijn. Hier geen kruiden, groenten of fruit in de aarde gepoot, maar bloemen en planten. Tot in de puntjes verzorgden de eigenaren deze minituintjes (ieder tuintje zal ongeveer 2×4 meter groot geweest zijn.), aan elkaar geregen tot ??n grote tuin. We telden minimaal 122 tuintjes vol met bloemen, struiken en hier en daar zelfs bomen. Ertussendoor hier en daar een bankje zodat iedereen van al het fraais kan genieten.

Daarna verder langs de kust gewandeld naar het Westen. Onderweg kwamen we een gezelschap tegen zoals je ze vaak tegen komt in San Francisco. Op het eerste oog totaal niet bij elkaar passend, want wie verwacht er nu dat een vietnamveteraan, een skater een een gitaarspeler met berenpantoffels aan samen op pad zijn. Wij in elk geval niet, maar ze zijn vriendelijk en relaxed tot bijna het uiterste.
Bont gezelschap

Daarna verder gelopen naar het uiteinde van een pier, waar we in alle rust konden genieten van het uitzicht op de Golden Gate brug, van de rondzwemmende zeehonden en de duikende pelikanen. Ondertussen ook nog een cache kunnen loggen.

Daarna met de bus terug naar het oosten van San Francisco (dan is een drie-dagen-kaart voor onbeperkt openbaar vervoer toch gemakkelijk) om te gaan luchen. Daarna met de bekende Cable Car (dezelfde kaart is hiervoor geldig) terug naar het centrum om daar verder geleid te worden door de ongeopende schatkistjes op het beeldscherm van de GPSr. Straatje inlopen. Linksaf door Jessie Street, rechtsaf, trapje op en dan sta je plotseling in een grote tuin tussen de wolkenkrabbers op de 1e verdieping waar net het Yerba Buena Gardens Festival 2009 aan de gang is.

Na even hier genoten te hebben van een bont gezelschap weer verder gelopen. Bruggen overstekend, van de ene tuin naar de andere tuin. De een nog fraaier dan de andere.

Daarna weer trapje af en een paar straten verder stuiten we, midden tussen de wolkenkrabbers in geplaatst, op een object dat je hier niet verwacht. Vandaag heeft San Francisco ons echt weten te verrassen.