Amerika

Nog nooit hadden we er van gehoord, laat staan dat we het ooit ergens gezien hadden. Hier is het helemaal hot. Onze mond viel dan ook nagenoeg open van verbazing toen we een groepje mannen zagen met op hun rug een tas vol frisbees. Allemaal verschillende kleuren, maar wel van ongeveer gelijke grootte. Frisbees kennen we natuurlijk wel, en zelfs frisbee als sport kennen we. Maar deze mannen gingen geen plastic schijfje naar elkaar overgooien, nee ze gingen golfen. Discgolf wel te verstaan. Vandaag gingen we wandelen in het Golden Gate Park. Ongeveer halverwege kwamen we deze groep mannen tegen. Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Overal stonden borden vermeld dat je op moest passen voor rondvliegende discs, dus behoedzaam betraden we de baan. De bedoeling is dat men vanaf de tee de frisbee gooit naar de hole (een mandje op een ijzeren paal). Degene die er het minste aantal worpen nodig heeft om de 27 holes tellende baan af te werken is de winnaar. De hindernissen bestaan uit bomen en vijvers.

Enige tijd hebben we genoten van het kijken naar deze, alhier zeer serieus beoefende, sport. Alleen in de staat Californi? zijn al 153 van deze golfbanen. Maar goed, er stond meer of het programma voor de laatste dag dat we in de Verenigde Staten van Amerika verblijven. Want zeg nu zelf, wat is een bezoek aan San Francisco zonder een bezoek aan, misschien wel de meest bekende brug ter wereld, de Golden Gate Brug. Drie jaar geleden de wandeling al naar deze brug gemaakt, maar toen lag deze bijna geheel verborgen in de mist. Vandaag speelde het weer mee, en was er geen mist te zien. Enkel en alleen een strakblauwe lucht en oranje-rood geschilderd metaal. Na even de must-see bewonderd te hebben, de bus weer terug genomen naar het Golden Gate Park, 7 kilometer verderop om weer lekker te gaan wandelen.

Tijdens onze reis door drie staten hebben we, op eekhoorns en marmotten na, geen wild mogen zien. Vandaag hadden we het geluk midden in San Francisco. Daar was het dan eindelijk, het door Marieke zo begeerde wild. En dan niet zomaar wild, maar gelijk wild van de grote soort. Oog in oog stond ze daar dan met de Bison. Eindelijk….