Amerika

Met name de ouderen en de filmliefhebbers hebben wel ooit gehoord van deze politie-inspecteur van de SFPD (San Francisco Police Department). In totaal zijn er in San Francisco vier films opgenomen met Clint Eastwood in de rol van deze inspecteur. De eerste film uit 1971 is ge?nspireerd door de jacht op de Zodiac-killer (geen eigen werk, maar komt gewoon van wikipedia). Het toeval wil dat we afgelopen week zagen dat in San Francisco vijf nieuwe caches liggen die op deze films zijn gebaseerd. Enkele daarvan waren nog door niemand gevonden, dus de goudkoorts begon al te kriebelen. Maar ja, om ze te kunnen vinden, dien je natuurlijk eerst in deze stad te zijn. Vanmiddag was het zover en arriveerden wij in het hotel in SF (San Francisco). Op zich is het al een wonder dat het ons alweer gelukt is om low-budget een hotel in hartje San Francisco te vinden. Dit was wel even zoeken afgelopen week op internet, maar het speuren is Marieke wel besteed, dus ook deze speurtocht is dus met goed gevolg afgerond. Het hotel kenden we al, want drie jaar geleden hebben we hier ook al gebivakkeerd.

Maar goed, gearriveerd in het hotel dus. Al onze spullen uit de auto gehaald, want morgen dienen we deze na bijna drie weken en ruim 5000 kilometer toeren weer in te leveren, en in de kamer gelegd. Snel de GPSr en de PDA gepakt en op pad naar de startlocatie van de cache Dirty Harry: Sudden Impact. Hier de vragen opgelost en de eindlocatie uitgerekend. Deze was ruim 4,5 kilometer verderop in SF. Hemelsbreed wel te verstaan. Even overlegd hoe dit aan te pakken. Met het openbaar vervoer, de auto of toch met de benenwagen? Uiteindelijk besloten om het gewoon met de benenwagen te doen, ondanks dat we deze ochtend ook al bijna 7 kilometer getippeld hebben. Onderweg weer veel fraaie dingen gezien, maar door de Goldrush vergeten foto’s te maken. En om eerlijk te zijn, de route was mooi, maar nu ook weer niet zo bijzonder dat iedere hoek op de gevoelige chip vastgelegd diende te worden. Aangekomen op de plek die wij hadden uitgerekend was niets te vinden. Jammer maar helaas. Geen goud voor ons dus in de States. Daarna maar weer terug richting het hotel, maar eerst nog een plekje zoeken om een hapje te eten. Bij voorkeur hebben wij dit het liefste gezond en niet afkomstig van een Fast-Food-Keten. Misschien wel d? tip om dit in een grote stad in de VS te laten slagen zonder dat dit onbetaalbaar is. Ga op zoek naar een plek om te eten boven of onder de grond. Zo ook hier in SF, onder de grond een gigantisch groot eet-paradijs. Chinees, Italiaans, Grill, Koreaans, Thais, Frans, Duits, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het kopen. Vers bereid en niet te duur. Vanavond genoten van een heerlijke maaltijdsalade met zalm. Samen voor nog geen EUR15,- op het gemak zitten eten in downtown SF. Denk niet dat dit in ons koude kikkerlandje nog lukt.