Amerika

Een onderdeel van het geocachen is het vinden van schatten aan de hand van een puzzel. Vaak zijn deze zo verschrikkelijk moeilijk, dat je niet eens snapt wat je moet doen om de puzzel op te lossen, laat staan dat je tot een goede oplossing komt. Gisteren zijn we echter een puzzel tegen gekomen over bordspelletjes. Aangezien we deze graag doen, trok deze puzzel onze aandacht. Maar na veel gepuzzel lukte het ons niet om tot een eindpunt te komen waar de schat zou kunnen liggen. We kregen echter een extra hint van degene die deze schat verstopt had en toen leken alle puzzelstukjes, of liever gezegd alle bordspellen, op zijn plek te vallen. Er was echter nog wel een kleine hindernis. De caches worden namelijk aangeduid met sterren voor de moeilijkheid en sterren die de zwaarte van het terrein aangegeven. (Oplopend van 1 tot 5 sterren) Deze puzzel had zowel vier sterren voor de moeilijkheid van de puzzel als voor het terrein. Oeps, nu is de puzzel eindelijk opgelost, zouden we hem niet kunnen vinden omdat er halsbrekende toeren voor uitgehaald moeten worden om in het door ons zo felbegeerde boekje onze naam achter te laten, snik. Onze drang om te gaan kijken was toch te groot en zodoende dus vanochtend vroeg op naar het eindpunt. Na een tocht door een prikkend gras, hing het doosje daar, hoog en droog opgeborgen in een boom…. Maar zonder halsbrekende toeren en zonder kleerscheuren is het gelukt om het kleinood uit de boom te vissen. Missie geslaagd! Voldaan konden we aan de reis naar Sacramento beginnen.

Zoals gezegd hebben we deze dag eigenlijk over en wilden we die gebruiken om een flitsbezoek af te leggen bij Arnold Schwarzenegger. De gouverneur van de staat Californi? zetelt namelijk in de hoofdstad, Sacramento. Als jullie zo meteen de foto zien van het State Capitol, zeggen jullie vast: “O, ja.” De vlag hing uit, maar of deze sterke man ook aan het werk was, we zullen het niet weten. Het gebouw, maar zeker ook de aanliggende gebouwen in het park zijn de moeite waard.

Zo heeft overigens heel Sacramento ons positief verrast. In de Old Town staan een groot aantal oude gebouwen, die een typische sfeer uitstralen. Je kunt je hier ongetwijfeld een paar dagen vermaken en alles op het gemakje bekijken. Helaas hebben wij op dit moment de tijd niet, want morgen wacht alweer de laatste stop van onze reis: San Francisco.