Amerika

Inderdaad in de bus. Vandaag werden we verrast door hetzelfde fenomeen waar we vorig jaar oktober, toen we naar Spanje afreisden, ook door werden verrast. Mochten we toen nog afreizen naar Den Bosch met behulp van de bus, vandaag ging de route met dit vervoersmiddel van Den Bosch naar Utrecht. En natuurlijk heeft de NS uitstekend berekend hoeveel bussen ze nodig zouden hebben. Eigenlijk is die berekening ook niet zo heel erg moeilijk te maken. Zelfs een kind op de kleuterschool zou deze ingewikkelde wiskunde formule met allerlei haken en ogen erin verwerkt in een oogwenk kunnen oplossen. Het is gewoon een invuloefening van de eerste orde. Men neemt ??n hele dubbeldeks-intercity die in Maastricht is vertrokken en na diverse stops, waaronder eentje in Eindhoven, aankomt in ‘s-Hertogenbosch. Vul al deze variabelen in, en je weet meteen hoeveel bussen er nodig zijn om deze mensenmassa vervolgens van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht te vervoeren. Inderdaad….. ??n hele bus…. Jammer genoeg is de mijnheer van de NS vergeten tegen de mijnheer van de bus te vertellen dat hij een bus van ongeveer een 150 meter lang diende mee te nemen. ‘s-Jammer. Hadden ze misschien toch eventjes aan de zakjapanner moeten vragen die we vorig jaar in de bus hebben gezien hoe ze dit beter zouden hebben kunnen oplossen.

Daarna door naar het hotel bij Schiphol om daarna naar het centrum van Amsterdam door te gaan om aldaar een hapje te gaan eten. Na heerlijk te hebben gegeten, besloten we om een korte cache te gaan doen. Al snel werd het donker en toen bleek dat het toch wel allemaal moeilijk zoeken is zonder zaklamp, maar uiteindelijk toch alles met goed gevolg af kunnen sluiten. Daarna rustig door naar het CS om aldaar ook nog even een klein schatje op te pikken.